Annons

Knepet som höjde Lisas betyg i matte

Foto: Privat och Colourbox
ALBERT

Önskar du en privatlärare som hjälper ditt barn hjälp med matteläxan?

Genom artificiell intelligens kan tjänsten Albert erbjuda tusentals svenska högstadieelever digital mattehjälp dygnet runt – till ett lågt pris.

En niondeklassare som provat den digitala matteläraren är Lisa, 15 år, från Landvetter. Hon har lätt för matematik och får mycket hjälp hemifrån när hon stöter på problem. Men på högstadiet har tempot och svårigheten ökat och det kan vara svårt oavsett nivå att hänga med på mattelektionerna.

– Det har blivit svårare och ibland kommer det uppgifter som är så svåra att det till och med är svårt att få det förklarat för sig. Dessutom är krav på att man ska komma ihåg allt som man tidigare lärt sig hårda, säger Lisa.

EXTERN LÄNK

Ge ditt barn en gratis provvecka med Albert här!

Hennes föräldrar skaffade Albert för att hon alltid ska kunna få den hjälp hon behöver – oavsett om hon befinner sig hemma eller i skolan. Vilket blivit en lättnad för båda eftersom det inte alltid finns en vuxen tillgänglig när det är dags för läxorna.

Bygger upp självförtroendet

Albert är utvecklad för att lära ut allt som ditt barn behöver lära sig i sin årskurs. Appen utmanar också ditt barn på de områden som hen har problem med. Behöver hon träna mer på geometri? Eller är det potenser som gör att han ofta fastnar på uppgifterna?

Inga problem! Albert ger tips för hur ditt barn löser uppgiften steg-för-steg. Han ger också förslag på likande uppgifter och animerade lektioner som hjälper ditt barn att komma vidare och förstå bättre.

– Om det är någon enstaka grej som man inte förstår så är det skitsvårt att förstå de svårare uppgifterna som kommer senare. Därför är det skönt att känna en trygghet i att man med hjälp av Albert kan lösa problemet själv. När jag fastnat på en uppgift använder jag Albert för att steg-för-steg få hjälp. Albert tar inte förgivet att jag ska kunna nästa steg automatiskt som många andra förutsätter, säger Lisa.

EXTERN LÄNK

Skapa ett Albertkonto till ditt barn – testa gratis i 7 dagar här!

Öva inför nationella proven

Till våren väntar nationella proven för alla som går i nionde klass och många elever är redan nu nervösa för att man inte ska nå sitt drömbetyg. För att nå dit är det bra att redan nu lägga upp en plan. Se över vilka delar ditt barn behöver träna mer på och kom ihåg att matematik är som vilket annat språk som helst där man måste underhålla och träna för att bli bra.

– Det känns lite nervöst att man ska ha glömt det man ska kunna inför provet. Jag kommer använda Albert i förberedelserna. Med Albert kan jag både öva inför nationella proven och göra liknande test.

Trots att Lisa bara använt Albert i några månader kan hon redan nu se att det börjar ge resultat.

– Albert har gjort att jag känner mindre stress i skolan och gjort att jag kan höja mitt betyg i matten ännu mer. Men också i andra ämnen eftersom jag får mer tid över för dem, säger Lisa.

EXTERN LÄNK

Albert hjälper ditt barn till högre betyg – prova kostnadsfritt här!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.