Dagens namn: Elisabet, Lisbet
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS

Rebecca, 12 år: "Jag gick från ett D till ett A"

Albert

Kan digitala verktyg verkligen stärka elevers inlärningsförmåga och kunskapsnivåer för att öka sannolikheten till högre betyg?

Ja, det verkar så för Rebecca Aslan, 12 år från Göteborg, som provat den digitala matteläraren Albert.

– Albert har hjälp mig bli bättre på bråk, på senaste provet som vi hade i måndags använde jag Albert som hjälp för att plugga inför provet och då fick jag ett A tidigare har jag fått D, säger hon.

Albert är utvecklad för att lära ut allt som ditt barn behöver lära sig i sin årskurs. Tjänsten utmanar också ditt barn på de områden som hen har problem med. Behöver ditt barn öva mer på algebra? Eller är det procentberäkningar som gör att hen ofta fastnar på uppgifterna? Albert ger tips och ledtrådar för hur ditt barn löser uppgiften steg-för-steg. Han ger också förslag på likande uppgifter och animerade lektioner som hjälper ditt barn att komma vidare och förstå bättre.

– Jag har blivit så mycket bättre på bråk, jag hade ett prov i måndags och då hade jag övat med Albert och det kom mycket bråk på provet vilket gjorde att jag fick ett A, jag brukar få ett D men nu fick jag alla rätt, säger tolvåriga Rebecca Aslan som provat tjänsten.

 

EXTERN LÄNK:

Ge ditt barn Gratis Digital Läxhjälp under Läslovet - Testa Albert gratis i 7 dagar!

"Kul att lära mig"

Tack vare att Albert är digital är han tillgänglig dygnet runt alla dagar om året, det enda man behöver är internetuppkoppling.

– Jag använder Albert ganska mycket, när jag inte har något att göra så brukar jag gå in på Albert och göra mattekluringar eller räkna uppgifter. Jag tycker det är kul att lära mig nya saker och Albert är bra på att förklara olika mattetal, fortsätter Rebecca Aslan.

 

EXTERN LÄNK:

Ge ditt barn Gratis Digital Läxhjälp under Läslovet - Testa Albert gratis i 7 dagar!

Stöd åt föräldrar

Många föräldrar tycker i dag att det är svårt att hjälpa sina barn med matteläxorna. Minnet sviker och i skolan lär man inte längre ut samma metoder som när föräldrarna själva gick där. Representanter från Albert menar att det blir mer och mer populärt att även föräldrar provar en prenumeration för att ha det som stöd när de lär ut till sina barn. Rebecca Aslan berättat att Albert även hjälpt hennes föräldrar att förklara vissa matteuppgifter:

– Ja, det har hänt några gånger, säger hon.

Tillfälle att prova nytt

Allt fler digitala verktyg lanseras på utbildningsmarknaden, inte bara mot skolor utan även riktade mot familjer. Flertalet av dessa har fått en stark genomslagskraft bland ungdomar runt om i landet. Utbudet är relativt stort, därför blir det viktigt att experimentera med dessa och hitta det som passar just dig och ditt barn. Flera av dessa tjänster erbjuder kostnadsfria provperioder och läslovet är ett ypperligt tillfälle att testa någon eller några av dessa tjänster.

– Jag kommer använda Albert om jag får tråkigt eller har tid över men kommer också passa på att vila från skolan och gör andra roliga saker, säger Rebecca Aslan.

 

EXTERN LÄNK:

Ge ditt barn Gratis Digital Läxhjälp under Läslovet - Testa Albert gratis i 7 dagar!

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Om Aftonbladet