Annons

Handbollsklubben tog hjälp av digital mattelärare

1 av 2 | Foto: COLOURBOX
ALBERT

Träning på måndagar, onsdagar och torsdagar. Sedan match på söndagar.

För Lucas Rosberg, 13 år, är dagarna fyllda med handboll.

Att få ihop schemat med skola och läxor är inte alltid helt enkelt – men Lucas har hittat ett knep.

Direkt i mobilen hittar du Albert. Den digitala matteläraren som bygger på artificiell intelligens och som varje vecka hjälper tiotusentals skolelever runt om i Sverige. Nu har handbollsklubben Redbergslids IK köpt in appen till alla deras spelare i årskurs 6 till första året på gymnasiet. Förhoppningen är att mattehjälpen ska underlätta ungdomarnas vardag – oavsett om de har lätt eller svårt för matematik.

– För unga som satsar på idrott är det svårt att mellan alla träningar och matcher hinna med läxläsning. Albert kräver inte att du har med dig penna och block, utan allt du behöver för att plugga finns i mobilen. Det gör det möjligt att plugga oavsett vart man befinner sig, säger Carl Nyström på Albert.

Matteläraren direkt i mobilen

I Rosendalshallen i Göteborg tränar Redbergslids IK P-04 varje vecka. En av spelarna är 13-åriga Lucas Rosberg som har använt Albert i cirka tre månader. Han upplever att det har blivit lättare att hinna med både skolan och träningarna nu när han har matteboken och hela sin årskurs matematik direkt i mobilen.

– Med Albert kan jag gå på fler träningar. Tidigare var man tvungen att sitta hemma för att plugga. Men nu slipper jag sitta med en massa papper och böcker. Jag kan bara ta upp mobilen och plugga när jag åker till och från träningen.

EXTERN LÄNK:

Låt ditt barn prova Albert – den digitala matteläraren – gratis i dag. Skapa ett konto här!

Skräddarsytt material för varje barn

Precis som i handboll så måste man träna och repetera för att bli riktigt bra på matematik. I appen väljer barnen vilken bok de använder i skolan alternativt vilken årskurs de går och sedan är det bara att sätta igång. De kan testa sig själva på de olika avsnitten i kursen, kolla på videolektioner och träna inför nationella proven. Skulle de fastna så finns Albert alltid där för att hjälpa steg-för-steg och utmana – utan att ge svaret direkt.

– Vi ungdomar är snabba med mobilen så det känns mycket bättre att använda Albert än att sitta med en massa papper och böcker när man ska plugga.

EXTERN LÄNK:

Just nu kan du prova obegränsat läxhjälp gratis i 7 dagar via Albert. Skaffa ett konto till ditt barn i dag

”Jag förstår mycket bättre”

Lucas använder sig av appen ungefär en till två gånger om dagen. Vissa dagar mer och andra inget alls. Men det är speciellt när det börjar närma sig prov som han använder Albert flitigt.

– När jag inte förstår ett tal eller inte förstått vad läraren förklarat då brukar jag använda Albert. Jag gillar deras lektioner, de gör att jag förstår mycket bättre. De har också olika prov där man kan testa sig själv. Det är bra när man ska ha ett prov i skolan.

Även hans föräldrar är positivt inställda till Albert.

– Mina föräldrar vill ju att jag ska plugga så de tycker att det är skitbra att jag kan göra en massa övningar direkt i mobilen. Jag har också tipsat flera av mina kompisar i skolan eftersom att det är väldigt mycket bättre än böcker.

EXTERN LÄNK:

Låt ditt barn prova en egen digital mattelärare tillgänglig 24/7! Skapa kontot gratis i 7 dagar i dag

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.