Annons

Valentina, 9: ”Nu har det blivit ännu enklare att förstå matte”

ALBERT

Hur uppmuntrar man de allra minsta att lära sig matte?

Nu finns ett digitalt verktyg som gör matteuppgifterna roligare, mer kreativa och pedagogiska.

– Det är roligt att se sitt barn så engagerat, säger Patricia, mamma till Valentina.

Patricia Johansson har låtit sin nioåriga dotter Valentina testa den smarta matte-läraren Albert. Tjänsten har hjälpt tusentals elever i Sverige att bli bättre på matte och höja sina betyg. Nu har turen kommit till de lite yngre barnen i åldrarna 5-10 år.

Valentina går i tredje klass, och förälskade sig direkt i det digitala verktyget.

– Jag tycker att matte är jätteroligt men det är lite svårt ibland. Nu har det blivit mycket enklare. Jag älskar diagram. Det är så kul, säger Valentina.

EXTERN LÄNK:

Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i en vecka gratis! Skapa ett konto här, nu för barn mellan 5 och 17 år!

Lite svårare har Valentina haft för multiplikationstabellen, särskilt sjuans och åttans tabell, men även där har förståelsen blivit mycket bättre.

– Det är mycket roligare än matteboken. Det bästa är att man själv kan välja den nivå man vill köra. De små robotarna är väldigt roliga, fortsätter Valentina.

Bra för självförtroendet

Valentina förälskade sig i verktyget och hade svårt att slita sig. Hon satt betydligt längre än de 15 minuter som det var tänkt att hon skulle sitta vid varje tillfälle.

– För det mesta satt hon för sig själv och klurade med uppgifterna men så fort hon inte förstod ropade hon på mig. Vi gjorde det tillsammans men det var hon som löste uppgiften. Jag hörde hur hon pratade för sig själv och resonerade högt. Det var roligt att se sitt barn så engagerat, säger mamma Patricia.

EXTERN LÄNK:

Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i en vecka gratis! Skapa ett konto här, nu för barn mellan 5 och 17 år!

Hon menar att det är bra för barnet att det får ett kvitto direkt på om de svarat fel eller rätt på uppgiften.

– När barnet svarat rätt får det belöning i form av konfetti som ”regnar” över skärmen. Det är bra för självförtroendet. Ett barn kan inte få nog av beröm och uppmuntran. Som förälder hade jag gärna betalat för det här. Det är värt pengarna att få sitta här bredvid min dotter och se hur stolt hon blir när hon lyckas lösa uppgifterna, säger Patricia.

Viktigt lära sig matte i tidig ålder

Albert är anpassad för barn i åldrarna 5-17 år. De mindre barnen får en mer lekfull upplevelse i och med den nya plattformen.

– Vi har även sett ett tydligt behov och önskemål från både föräldrar, lärare och elever att få hjälp redan vid tidig ålder. Med denna nylansering kan Albert vara vid elevens sida redan från förskoleklass ändå upp till gymnasiet vilket vi är väldigt glada och stolta över, säger Arta Mandegari, medgrundare till Albert.

EXTERN LÄNK:

Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i en vecka gratis! Skapa ett konto här, nu för barn mellan 5 och 17 år!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.