Annons

Colin, 9: ”Det kändes mer som ett spel än skolarbete”

ALBERT

Kraven är stora på barnen i skolan, även i de nedre åldrarna.

Ett nytt, smart och digitalt verktyg kan göra det enklare även för de minsta att lära sig matte.

– Det är ett roligt sätt att lära sig, och det blir enklare att jobba matte i skolan, säger nioåriga Colin som har testat.

Den digitala matteläraren Albert har redan hjälpt tusentals svenska barn att bli bättre på matte och att höja betyget i ämnet. Nytt är att Albert nu är anpassad för barn i åldrarna 5-17 år. För den yngre åldersgruppen har skaparna bakom Albert brutit ner matteboken till uppgifter uppdelat i olika världar och banor med utmaningar som barnen ska klara av. Inspirationen kommer från datorspelsvärlden, något som Colins mamma Sandra Roth ser som positivt.

– Ur ett barnperspektiv är det jättebra att man kommer till olika världar och går vidare först när man har klarat utmaningen. Man blir taggad på att fortsätta för att man vill klara så många nivåer som möjligt och det blir mer intressant för barnen när det blir lite mer som ett spel, säger hon och fortsätter:

– Allting känns väldigt proffsigt och välgjort.
EXTERN LÄNK:
Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i två veckor gratis! Skapa ett konto här, nu för barn mellan 5 och 17 år!

”Nu känner jag att jag förstår mer”

Colin går i årskurs 3 och har redan nu nationella prov. Matten i skolan kan ibland vara en utmaning.

– Jag tycker att matte är ganska kul, men det är också väldigt svårt. Men nu känner jag att jag förstår mer, för nu kan jag göra uppgifter utan att ens räkna ut dem ibland, säger Colin.

– Det var både bra och roligt. Det kändes mer som ett spel än skolarbete. Det finns olika banor och levlar inuti banan. I varje nivå finns det något som heter utmaningen, och den kan vara extra svår. När man har löst en bana som var lite svår känner man sig jättebra, fortsätter han.

Kommer att fortsätta använda Albert

Både Colin och mamma Sandra tror att de kommer att få stor användning av Albert.

– Jag kommer att fortsätta använda Albert när det är jobbigt med matten i skolan, säger Colin.

– Ju mer uppmuntran och motivation man kan ge desto bättre. Jag tycker även att det är prisvärt. 99 kronor i månaden är ju ingenting jämfört med hur mycket pengar man lägger på nya spel till dem på mobilen, tv-spel och annat, säger Sandra.
EXTERN LÄNK:
Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i två veckor gratis! Skapa ett konto här, nu för barn mellan 5 och 17 år!

Kan användas som basläromedel eller komplement

Albert är anpassat för barn i åldrarna 5-17 år. Med den nya plattformen kan barnen i lägre ålder få en mer lekfull upplevelse i och med inspirationen från spelens värld. Läromedlet kan användas som basläromedel eller som komplement till matematikundervisningen. Verktyget är pedagogiskt och kreativt, bygger på senaste forskningen om det digitala lärandet och syftar till att uppmuntra det matematiska samtalet samt väcka intresse för matematiken som ämne. Extra roligt blir det för barnen som får lära känna de tre robotarna Multi, Milli och Nano som kommit till jorden för att lära sig räkna.

EXTERN LÄNK:
Prova att ge ditt barn tillgång till obegränsad läxhjälp via Albert i två veckor gratis! Skapa ett konto här, nu för barn mellan 5 och 17 år!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.