Annons

Appen som gör matten enklare

ALBERT

Behöver ditt barn öva mer på algebra? Eller är det procentberäkningar som gör att hen ofta fastnar på uppgifterna?

Med den digitala matteläraren Albert får ditt barn hjälp utifrån sina behov.

– Det är bra att man själv kan välja viken nivå man vill köra, säger Tindra som är en av användarna.

Sedan den digitala matteläraren Albert lanserades har den hjälpt tusentals barn i Sverige att förbättra både betyg och kunskaper. Albert är utvecklad för att lära ut allt som användaren behöver lära sig i respektive årskurs – oavsett om det handlar om bråk eller algebra. Tjänsten utmanar på de områden som användaren har problem med, och Albert ger tips och ledtrådar för att lösa uppgifter steg-för-steg. Han ger också förslag på likande uppgifter och animerade lektioner som hjälper till att komma vidare och förstå bättre.

En mattelärare som finns där hela tiden

En av alla som använt Albert är Tindra från Göteborg. Och hon har verkligen fått upp ögonen för Albert som finns tillgänglig när som helst, alla dagar i veckan. På kvällarna efter att Tindra ätit middag brukar hon använda Albert.

– Nu förstår jag bättre vad matte egentligen handlar om. Matte är ett av mina favoritämnen i skolan. Jag tycker om det för att man behöver anstränga sig och tänka till, säger Tindra.

– Jag tror att det här spelet är väldigt bra för de barn som vill lära sig matte, säger hon.

EXTERN LÄNK

Prova att ge ditt barn obegränsad läxhjälp via Albert i en vecka gratis

Inte bara siffror

Tindra har alltid haft lätt för matte och har lätt för att följa med i matteboken och på lektionerna. Men ibland dyker det upp ”jättesvåra tal”, som Tindra beskriver det. Tack vare Albert har det blivit enklare för Tindra att lösa de lite svårare talen.

– Det är bra att man själv kan välja viken nivå man vill köra. Något annat som är bra är att det inte bara är siffror. Det finns mynt också som man kan räkna. Det hjälper en att förstå ännu bättre. Det tror jag är bra för de ännu yngre barnen, säger Tindra.

EXTERN LÄNK

Prova att ge ditt barn obegränsad läxhjälp via Albert i en vecka gratis

Årskurs 6 till gymnasiet

Albert är anpassad efter skolplanen i matematik för elever i årskurser mellan årskurs 6 och första året i gymnasiet.

Albert är utvecklad för att lära ut allt som användaren behöver lära sig i respektive årskurs. Tjänsten utmanar på de områden som användaren har problem med, och Albert ger tips och ledtrådar för att lösa uppgifter steg-för-steg. Han ger också förslag på likande uppgifter och animerade lektioner som hjälper till att komma vidare och förstå bättre.

– Sedan dag ett har vårt mål med Albert alltid varit att kunna hjälpa så många elever i Sverige som möjligt, säger Arta Mandegari, medgrundare till Albert.

EXTERN LÄNK

Prova att ge ditt barn obegränsad läxhjälp via Albert i en vecka gratis

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.