Annons

Samarbete ska hjälpa utsatta barn

ALBERT

Utvalda ICA Maxi Stormarknader och den digitala matteläraren Albert har inlett ett unikt samarbete.

Nu får du chansen att ta del av erbjudandet från din mobil eller dator.

Om du besöker kampanjsidan, och skriver in koden MATTE, får du tillgång till precis samma erbjudande, en hel månad gratis.

– Och för varje sådant abonnemang bjuder vi ett barn i ett utsatt område på detsamma, säger Carl Nyström från Albert, en av initiativtagarna till samarbetet.

Albert är en smart mattetjänst för barn, och i samarbete med utvalda ICA Maxi butiker i Västra Götaland, Halland och Värmland erbjuder de nu ICA:s kunder en månad gratis abonnemang.

– I utvalda butiker kan du hämta ditt abonnemangspaket från en två meter lång Albert-gubbe kostnadsfritt och aktivera erbjudandet på kampanjsidan., säger Carl Nyström på Albert, som är en av initiativtagarna till samarbetet.

Vill du ta del av erbjudandet nu direkt, kan du genom att besöka kampanjsidan, via länken nedan, och skriva in rabattkoden MATTE, och få tillgång till precis samma erbjudande som i butik.

EXTERN LÄNK:

JUST NU: Ange ordet MATTE – och testa Albert gratis i en hel månad här!

Hjälper utsatta barn

Ordinarie pris är 99 kronor i månaden, och satsningen tillsammans med ICA ger även Albert möjlighet att sprida sin tjänst till platser dit den annars kanske inte hittat.

– Ja, ur ett samhällsperspektiv är det inte alla som har råd med en sådan summa varje månad. Därför har vi tillsammans med ICA Maxi handlarna bestämt att för varje abonnemang som registreras via detta samarbetet, så kommer vi att bjuda ett barn i ett utsatt område på ett Albert-abonnemang, säger Arta Mandegari, en av grundarna bakom Albert.

Både Albert och ICA handlarna uttrycker stolthet över samarbetet, och hoppas på vidare partnerskap.

– Det är fantastiskt att vi tillsammans kan bidra till samhällsnytta på detta vis, fortsätter Arta Mandegari.

EXTERN LÄNK:

JUST NU: Ange ordet MATTE – och testa Albert gratis i en hel månad här!

Albert-gubben på ICA Maxi Stormarknader

Tillgänglig dygnet runt

Utvecklarna bakom tjänsten har programmerat Albert att lära ut just den matte ditt barn använder i skolan från förskoleklass till gymnasiet. Detta för att ge en så skräddarsydd upplevelse som möjligt. Dessutom finns inga barriärer för när på dygnet Albert erbjuder sin hjälp, han är tillgänglig dygnet runt alla dagar om året. Enligt Salman Eskandari, en av grundarna, handlar det om att hjälpa till på elevens egna villkor, inlärningen blir oftast mer effektiv om eleven själv tar ett beslut om att ”nu är jag öppen för inlärning”, menar han.

"Ofta ångestladdat"

9 av 10 elever som testat Albert tycker att matten blir både roligare och lättare att lära sig. Med inslag av både spel, humor och situationer hämtade från verkliga livet blir eleven motiverad att både utveckla sina kunskaper samt sträva efter högre betyg.

– Matte är oftast det ämne som flest elever har svårt för, vilket ofta leder till en stress- och ångestladdad situation när läxan ska göras eller inför ett prov i skolan. Albert är programmerad för att kunna ge eleven en riktig ”aha”-upplevelse, säger Johan Dunfalk, en av programmerarna bakom Albert.

Albert är tillgänglig i följande ICA Maxibutiker: Mölndal, Högsbo, Alingsås, Jönköping, Ulricehamn, Borås, Kristinehamn, Karlstad, Partille, Kungälv, Kungsbacka, Karlstad, Karlstad Välsviken, Angered, Torslanda och Falköping.

EXTERN LÄNK:

JUST NU: Ange ordet MATTE – och testa Albert gratis i en hel månad här!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.