Dagens namn: Sibylla
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS
Startsidan / Content studio / Bynk

Här är bankernas hemliga tjänster

Foto: Colourbox
Bynk

Är du trött på banker som inte hänger med i den snabba utvecklingen?

Ta kontroll över din ekonomi med några smarta knep som bankerna inte vill att du ska veta om.

Just nu är det mycket prat om en digital revolution bland bankerna. De traditionella storbankerna har svårt att hänga med i den snabba utvecklingen vilket nu börjar bli ett stort problem för dem.

Tittar man på hur produkterna de erbjuder ser ut i dag jämfört med för 20 år sedan inser man att produktutvecklingen i princip stått stilla. Detsamma gäller för nisch-bankerna som alltid har haft ”storbankerna” som förebild.

En av bankernas viktigaste funktioner är att låna ut pengar. Bolåneprodukten har varit oerhört omtalad och omdiskuterad de senaste åren. Nya lagar och regler har tvingat bankerna att bli mer öppna med sina erbjudanden.

Men privatlån är en produkt som sett nästan exakt likadan ut de senaste åren. Hur kommer det sig? När du ansöker om ett lån räknar banken ut hur stor risken är att låna ut pengar till dig. Dom berättar aldrig varför dom givit dig denna risk, vilket gör det svårt att veta vad man ska förbättra för att få en bättre ränta.

– Bankerna vill att du ska ta ett lån och sedan ”glömma bort” att du har det. Dom tjänar pengar ju längre du har lånet hos dem. Dom erbjuder en hel del sidotjänster som dom inte berättar att dom har som kan underlätta för dig som kund, säger Dennis Ahlsén, vd för Bynk.

Betalfria månader

I dag tror många att när man tagit ett lån så är det omöjligt att ändra villkoren i efterhand. Du kommer att få leva med dessa villkor under de kommande åren, så länge du har lånet. Men så behöver det inte vara.

Många banker erbjuder till exempel betalfria månader till sina kunder.

– Det är få som vet om det, men för många kan det underlätta om man har en tuff månad ekonomiskt sett.

Om det krisar ekonomiskt kan även många banker tumma på månadskostnaden, men det är en komplicerad process. Men varför är det så? Skulle du inte vilja ha möjligheten att själv styra över ditt lån?

Ny tjänst på marknaden

Något som banken inte berättar är att din risk minskar om du sköter dina betalningar i tid. Om din risk minskar, borde inte heller din ränta bli lägre?

Nu har det dykt upp en aktör som låter dig styra över ditt eget lån. I takt med att din risk sjunker, sjunker även din ränta. Du behöver inte göra något mer än att betala av dina fakturor i tid. Du kan själv anpassa ditt lån efter din ekonomiska situation. Höja eller sänka månadskostnaden med ett knapptryck.

– Du får fyra betalfria månader per år som du kan utnyttja när du vill. Du kan dessutom gå in och titta på din kreditupplysning och du får en förklaring så att du aktivt kan förbättra dina möjligheter att sänka din ränta, säger Dennis Ahlsén.

 

EXTERN LÄNK

Ta ett grepp om din privatekonomi – testa Bynk i dag!

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Om Aftonbladet