Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS
Startsidan / Content studio / Bynk

Styr själv över dina lån med nya tjänsten

Foto: Colourbox
Bynk

I april lanserades den helt nya banken Bynk som bryter ny mark med en användarvänlig app som erbjuder efterlängtade funktioner.

– I dag ser alla bank-appar och hemsidor nästan likadana ut. Dom har anammat en steril och tråkig design och försökt trycka in så mycket information som möjligt på skärmen du har framför dig, säger Dennis Ahlsén, vd för Bynk.

Få människor kopplar ordet ”bank” till något roligt och positivt. Oftast är det orden som dyker upp i huvudet ”krångligt” och ”pappersarbete”. Så har det varit i många år.

Men i och med den digitala revolutionen vi gått igenom de senaste åren hade bankerna ett perfekt tillfälle att ändra på detta. Man skulle kunna designa banken på ett varmt, roligt, men samtidigt trovärdigt sätt. Man skulle kunna kommunicera med sina kunder på ett nytt och enkelt sätt. Tyvärr hände inte detta.

– I dag ser alla bank-appar och bank-hemsidor nästan likadana ut. Dom har anammat en steril och tråkig design och försökt trycka in så mycket information som möjligt på skärmen du har framför dig, säger Dennis Ahlsén, vd för Bynk.

"Däri ligger nyckeln till framgång"

I stället är det spel och app-tillverkarna som har tagit till sig de nya möjligheterna som blivit tillgängliga de senaste åren. Dom har fokuserat på interaktiv design och användarvänlighet.

– Nästan alla personer, unga som gamla, som har laddat ner populära spel har inte haft några som helst problem med att förstå hur dom använder appen. Däri ligger nyckeln till framgång, att folk snabbt förstår syftet med tjänsten, spelet eller produkten dom erbjuder.

Om vi tittar på konkurrensen på spelmarknaden är den i dag stenhård. Nedladdningar av appar ökar hela tiden och för att kunna konkurrera måste man sticka ut. Även om du har det bästa och roligaste spelet kommer ingen spela det om dom inte förstår hur appen fungerar.

– Detta har lett till att utvecklingen har gått framåt i snabb takt. Tittar vi i stället på bankerna så är läget raka motsatsen. Det finns ett fåtal bank-appar i Sverige och alla har i princip sett likadana ut sedan den första appen släpptes. I och med att kunderna inte har haft något annat val än att acceptera denna tråkiga design har bankerna valt att konkurrera med varandra på andra sätt, säger Dennis Ahlsén.

Helt ny tjänst i Sverige

Detta håller nu på att ändra sig. Fler och fler finansiella tjänster dyker nu upp i Sverige. Ett exempel är Bynk.

Bynk, som lanserades i början av 2017, har valt att fokusera på design, användarvänlighet och kundupplevelsen. Utöver den enkla, intuitiva, designen så har Bynk även lanserat ett poängsystem som belönar kunden för att utföra olika handlingar i appen. Dessa poäng kan sedan användas för att amortera av lån eller skänkas till välgörenhet.

Samtidigt erbjuder Bynk en ränta från 3,95% på privatlån, ett erbjudande som konkurrerar med, och i många fall slår, storbankernas erbjudanden.

– Medan storbankerna täljer guld på sina kunder och gör miljardvinster vill Bynk skapa en ny typ av bank. En bank som är enkel och rolig att använda, samtidigt som den fyller syftet en bank ska fylla, säger Dennis Ahlsén.

 

EXTERN LÄNK

Ansök om lån och ladda ner Bynkappen i dag!

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Om Aftonbladet