Annons

Hårknepet som tagit frisörerna med storm

1 av 3 | Foto: Anna Jonsson
Kund före behandling.
OLAPLEX

En produkt som lagar hårstråna och som dessutom gör att frisören kan göra behandlingar som tidigare var omöjliga. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Lösningen på dina hårproblem heter Olaplex.

– Jag har aldrig varit med om något liknande under mina 20 år som frisör, säger Anna Jonsson på salong DeeviSthlm på Söder i Stockholm.

Anna Jonsson på salong DeeviSthlm på Söder i Stockholm har jobbat med Olaplex ända sedan produkten lanserades i Sverige för drygt ett år sedan.

– Jag hade läst om Olaplex och sett på amerikanska stylisters instagram om produkten sedan den lanserades i USA året innan. Jag blev nyfiken och förstod ganska direkt att det det här var något utöver det vanliga, säger Anna Johansson.

Inget liknande på marknaden

När Olaplex sedan lanserades i Sverige var det som en löpeld som spreds, enligt Anna Jonsson.

– Jag har aldrig varit med om något liknande under mina 20 år som frisör. Det spreds över hela Sverige, både bland frisörer och bland kunder.

Precis när Olaplex släppts var det många kunder som hörde av sig och efterfrågade den. Nu ser många produkten som ett naturligt tillval.

Anna Jonsson tror att Olaplex blivit så populärt eftersom det inte funnits någon liknande produkt på marknaden tidigare.

– Olaplex består av en enskild molekyl som fäster ihop hårets egna bindningar. Effekten är också bestående till skillnad från olika inpackningar.

Möjlighet till större förändringar

För frisörer har Olaplex gjort att de har större möjlighet till att göra större förändringar med bättre samvete för kvalitén än tidigare. Makeovers som tidigare varit omöjliga har nu blivit möjliga med Olaplex.

– Alla kunder vet att det finns begränsningar med vad man kan göra med hår. Tidigare så kanske man var tvungen att säga nej till någon som ville göra en blekning eftersom deras hår inte skulle klara det. Med Olaplex kan man göra den där blekningen i alla fall och som extra bonus känns håret bättre än innan.

Andra positiva effekter med Olaplex är att färgen sitter bättre.

– Om man gör behandlingar med Olaplex kontinuerligt förbättrar man hårkvaliteten och det gör att man har ett bättre underlag att jobba med. Har man bättre underlag så sitter även färgen bättre.

Luftigt och lätt

Dessutom får håret en speciell känsla efter behandlingen.

– När man fönat håret torrt känner av effekten av behandlingen. Håret blir luftigare och lättare.

För frisörer finns det två produkter. En som blandas i färgningen, blekningen eller liknande och en som används efter den kemiska behandlingen. Båda innehåller Olaplexmolekylen som bygger upp och stärker hårets bindningar. Det finns även en produkt för hemmabruk, men med lägre koncentration.

– Även om effekten av Olaplex sitter kvar i hårstrået, kan känslan av viktlöshet försvinna efter ett tag. Men använder man hemmabehandlingen så bibehåller man känslan.

EXTERN LÄNK

Läs mer om Olaplex – klicka här!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.