Annons

100 000 svenskar har laddat ner nya appen

OMNI EKONOMI

Omni Ekonomi ritar om mediekartan i Sverige.

På bara åtta veckor har över 100 000 laddat ner den nya ekonomiappen

– Responsen från läsarna är överväldigande, säger Markus Gustafsson, chefredaktör och grundare.

Omni Ekonomi är ett nytt sätt att uppleva affärsnyheter. I appen ges nyheter och perspektiv från världens alla affärsmedier på ett ställe. Användaren ges också möjlighet att ställa in sin egen nyhetsmix och lägga upp bevakningar på bolag och branscher.

"Överväldigande respons"

Den 4 november hade appen premiär för iPhone och Android. Den är helt gratis att ladda ner.

– De första veckorna har slagit alla förväntningar och då var ändå förväntningarna väldigt högt ställda, säger Markus Gustafsson.

– Visserligen hade Omni Ekonomi, precis som Omni, utvecklats på ett unikt sätt tillammans med läsarna. Och det talar förstås för att läsarna ska gilla den. Men vi hade aldrig vågat hoppas på den respons vi har fått sedan dess.

EXTERN LÄNK:

Ladda ner Omni Ekonomi för Iphone

Ladda ner Omni Ekonomi för Android

Drygt 100 000 nedladdningar

Sedan premiären har 105 000 laddat ner appen, vilket innebär att den har snittat på runt nya 1 500 nedladdningar per dag. En stor del av tiden har Omni Ekonomi toppat Appstore.

– Men ännu roligare än nedladdningarna är att läsarna också stannar kvar. De säger att appen är som klister, att de omedelbart känner sig beroende av den och att den både förändrat och förbättrat deras konsumtion av affärsnyheter

"Kort och unikt"

En stor del av målgruppen säger att de läser Omni Ekonomi för att få fördjupad bevakning av nyheter som rör deras egna placeringar, i aktier och i fonder. De läser appen primärt för bolags- och börsnyheter. Men även bevakningen av bostadsekonomi lockar.

– Mest uppskattar läsarna att vi samlar nyheter från alla nyhetskällor på ett ställe och därigenom ger flera perspektiv. Plus att de gillar våra lika korta som unika sammanfattningar av allt.

Toppbetyg av 94 procent

I den senaste läsarundersökningen gav hela 94 procent av läsarna toppbetygen 4 eller 5 på frågan ”Allt som allt, hur nöjd är du med Omni Ekonomi?” där man kan ange värdet 1 till 5. Dessutom har 91 procent toppoängen 4 eller 5 på frågan ”Hur troligt är det att du skulle rekommendera Omni Ekonomi för en vän?”. Hela 73% uppger det allra högsta värdet 5.

EXTERN LÄNK:

Ladda ner Omni Ekonomi för Iphone

Ladda ner Omni Ekonomi för Android

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.