Annons

Busiga pyssel som gör din katt lycklig

PURINA LATZ

Smarta katter är riktiga livsnjutare.

Och det bästa i livet är så klart god mat, kärlek och roliga saker att göra.

Här är tips på några roliga knåp som din kisse kommer att älska.

Hemliga katthängmattan

Med den här hängmattan kan katten vara med där det händer, på sitt eget hemliga sätt. Osynlig och gömd – men ändå jättenära, rakt under din favoritfåtölj, knaprande på sitt favoritsnacks.
Så här gör du:
Använd ett tåligt tyg, något mjukt och skönt till stoppning, starka snören, tumstock, sax, nål och tråd.
Det är bäst om fåtöljbenen är lite utåtvinklade eller om det finns någon form av tvärslå i underredet, så att hängmattan hänger kvar.
Mät avståndet mellan fåtöljens ben så att du vet hur mycket tyg som behövs. Ta dubbla mängden, så har du till två lager.
Klipp ut tyget och lägg in stoppningen mellan de två lagren. Klipp snöret i fyra bitar som är lika långa som hängmattan, plus ett par tre decimeter extra så att de går att knyta ihop i båda ändarna.
Placera snörena i ytterkanterna av hängmattans fyra sidor.
Sy ihop och knyt fast. Klart!

EXTERN LÄNK:
Smaskigt foder och godbitar – du hittar det hos Latz

Raketen

Att bygga en rymdraket är faktiskt mycket enklare än det låter. Du behöver ett par stora, kraftiga kartonger, exempelvis flyttlådor, för att göra skrovet och en eller två kartonger för att göra nosen och stjärtfenorna.
Så här gör du:
Använd en penna, en linjal, en sax, en vass kniv, starkt klister och en rejäl rulle tejp.
Skär eller klipp kartongerna i kvadratiska delar för att göra skrovet (stort nog för att din katt ska få bekvämt med plats inuti).
Skär ut fyra lika stora trianglar för att göra nosen.
Skär ut två trianglar till stjärtfenorna. Dela dem sedan i två delar så får du fyra fenor.
Skär ut en dörröppning i ”bottenvåningen” så att din kisse kan komma in i sin rymdraket.
När du ska göra det stora, runda cockpit-fönstret i ”övervåningen” placerar du exempelvis ett stort lock eller en frisbee på kartongen och ritar runt med pennan.
Sedan skär du ut en cirkel med en vass kniv. Tänk på att vara försiktig och att ha en skärbräda eller liknande under.
Tänk på att klistra och tejpa ihop de båda våningarna ordentligt i varandra så att de inte lossnar av kattens lek. Glöm inte att lägga något tungt inuti, nere på ”raketgolvet”, så att inte raketen välter omkull när din katt busar där inne. Gör också en bottenplatta som är lite större än raketgolvet, för stabilitetens skull.
Sist men inte minst: rymdresor kräver så klart smaskiga katt-snacks. Du kan gömma det inuti små tomma Latz-kartonger i rymdraketen och låta din katt lista ut hur man öppnar dem i omloppsbanan.

EXTERN LÄNK:
Smaskigt foder och godbitar – du hittar det hos Latz

Slottet

De flesta katter beter sig ju ändå som att de är kungar, så varför inte bygga ett slott åt dem? Det är kul och enkelt. Allt som behövs är ett par flyttlådor, en penna, en linjal, en sax, en vass kniv, starkt klister och rejäl tejp.
Så här gör du:
Börja med att dela lådorna i kvadratiska delar. På så vis får du grundmaterialet till att bygga alltihop: golven, väggarna, taket och bröstvärnet. Tänk på att göra det tillräckligt stort så katten kan röra sig obehindrat inuti.
Använd en affischtub som flaggstolpe. Låt tuben gå rakt igenom taket och hela vägen ner till slottsgolvet och klistra fast det där för extra stabilitet.
Gör en slottsflagga av en Purina Party Mix-påse, så kommer din katt att bli störtkär i ditt nybyggda slott redan vid första ögonkastet.
Gör fönstren, dörröppningarna och bröstvärnet på samma sätt som med raketen: Rita först, klipp eller skär sedan.
Inuti slottet kan du gömma en hemlig skattkista (ta en tom Latz-kartong) med katt-snacks som din katt får upptäcka. Det blir rena kungliga slottsbanketten för katten!
Precis som med raketen är det bra att komma ihåg att placera något tungt på ”slottsgolvet” inuti slottet, så det inte välter när din katt leker inuti. Klistra och tejpa ihop de båda våningarna ordentligt i varandra så de inte lossnar av kattens lek. En bottenplatta som är större än slottsgolvet kan också vara bra att ha, för stabilitetens skull.

EXTERN LÄNK:
Handla din kisses favorit-snacks hos Latz

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladets redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.