Annons

Här är kameran som vet vilken bild du vill ta

SONY

Har du gått miste om att föreviga många fina ögonblick på bild?

Här är kameran som vet när det är dags att knäppa en bild.

Att mobilkamerans tid är här för att stanna råder det inga tvivel om. Uppskattningsvis tar vi 1,3 trillioner bilder med våra mobiltelefoner varje år enligt New York Times. En enkel sökning på nätet visar också att det finns ett flertal kurser i mobilfotografering för den som känner sig sugen på att nå högre höjder. Att ta bra bilder kräver naturligtvis ett visst mått av begåvning men med en bra mobilkamera kan du komma riktigt långt!

Ovana användare får riktigt bra resultat

Många av oss minns säkert de där första mobiltelefonerna som tog suddiga och grådaskiga bilder som raderades ganska snart. I dag har tekniken kommit betydligt längre än så. Japanska Sony, som alltid legat i framkant vad gäller kamerateknologi, lanserar nu sin nya smartphone Xperia XZ3 som med hjälp av sin Motion eye-kamera levererar högkvalitativa bilder och videor med skarpa detaljer och verklighetstrogna färger.

– Vi är väldigt stolta över prestandan hos XZ3:s kamera där vi använder oss av vårt breda kunnande inom flera delar av Sony. Kamerasidan med Alpha och RX-kamerorna, sensortillverkningen och våra egendesignade linser ger oss en unik position där vi kan kontrollera hela kedjan av beståndsdelar, säger Rikard Skogberg, nordisk pr-ansvarig på Sony.

Han fortsätter:

– Det möjliggör unika funktioner såsom Superslowmotion i 960 bilder per sekund i Full-HD-upplösning, 4K HDR videoinspelning och andra funktioner där vi är helt unika på marknaden. Dessutom har vi uppdaterat kamerans gränssnitt helt och hållet och gjort det mycket enklare även för lite mer ovana användare att få riktigt bra resultat, säger Rikard Skogberg.

EXTERN LÄNK:

Läs mer om nya Xperia XZ3 här

En kamera anpassad efter just din rörelse

Hur många gånger har du inte tänkt tanken: ”Det där borde jag verkligen ha fått med på bild?”

Med Xperia XZ3 behöver du aldrig gå miste om en bra bild igen. Funktionen Smart Start vet nämligen när det är dags att ta en bild och förbereder därför kameran när du håller den i horisontellt läge. Funktionen upptäcker automatiskt rörelser och leenden och buffrar upp bilder innan du trycker på slutarknappen.

– Det finns en gammal sanning om att den bästa kameran är den du alltid har med dig, det vill säga telefonen. Vår fokus har länge legat på att kameran ska vara snabb, och ibland till och med förutseende, så att du inte missar det där magiska ögonblicket. I Xperia XZ3 introducerar vi finessen ”Smart Launch” som redan baserat på rörelsen upp ur fickan till fotoläge gissar sig till att du kommer vilja ta en bild och öppnar kameran åt dig. Allt baseras på telefonens sensorer och smarta AI-baserade algoritmer som lär sig just din rörelse och tar snabba beslut, säger Rikard Skogberg.

EXTERN LÄNK:

Upptäck mer av nya Xperia XZ3 här

Upptäck mer av kameran i XZ3

Filminspelning i 4K HDR

Spela in dina ögonblick och fånga verkligheten i extraordinär detalj. Har du erfarenhet av att det är svårt att få till bra klipp på natten? Xperia XZ3 gör det enkelt att få till snygga klipp nattetid och mot bakgrundsbelysta scener.

Superslowmotion i full HD

Motion Eye-kameran spelar in superslowmotion med 960 bilder/sekund eller standardslowmotion med 120 bilder/sekund. Detta ger dig möjlighet att fånga och föreviga alla dina värdefulla ögonblick i dramatiska sekvenser.

Ta dina selfies till en helt ny nivå

Glöm det där med att lägga ett filter på alla dina selfies. Xperia XZ3 ger dig klarare och ljusare selfies även när du tar bilder på platser med svagt ljus. Med hjälp av skärmblixten kan du ta detaljerade selfies på natten.

Skanna ditt eget ansikte i 3D-skaparen

Skanna ditt eget ansikte och skapa på så vis en levande 3D-selfie. 3D-skaparen ger dig också möjlighet att skapa minnen i 3D, dela dem med vänner eller skriva ut dem.

EXTERN LÄNK:

Läs mer om 3D-creatorn här

EXTERN LÄNK:

Läs mer om kameran och alla dess funktioner i Xperia XZ3 här

Här är ett urval fotografier som tagits av Xperia-användare.

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.