Annons

Fyra heta studieorter utomlands

STS STUDY ABROAD

Drömmer du om att plugga utomlands?

Första steget är att hitta ett universitet eller college som passar dig och dina mål.

Här är fyra av världens mest populära studieorter.

Att plugga utomlands är en unik möjlighet att lära känna ett nytt land och lägga grunden till ett internationellt nätverk.

Världen är full av spännande platser, och olika studieorter har olika inriktningar. Därför är det klokt att tänka igenom vilka mål du har med dina utlandsstudier. STS Study Abroad samarbetar med noga utvalda skolor i USA, Australien, Nya Zeeland, Storbritannien och Italien som erbjuder internationellt gångbara utbildningar.

Behöver du inspiration? Här är fyra spännande platser som bjuder på unika studieupplevelser.

Santa Barbara

Den kaliforniska livsstilen och 300 soldagar per år lockar varje år tusentals studenter till Santa Barbara, strax norr om Los Angeles. Santa Barbara City College är det perfekta steget in i college-världen och erbjuder ett brett utbud av kurser inom bland annat marknadsföring, TV- och film produktion och ekonomi. Utanför skoltid finns ett rikt socialt liv med teatergrupper, idrottslag och studentföreningar.

London

Fotboll, pubar, mode och musik. London är en pulserande världsmetropol som bjuder på genuint publiv, underhållning i världsklass och oändlig inspiration. Här finns bland annat några av världens främsta skolor i modebranschen. London College of Fashion har gott rykte internationellt och majoriteten av lärarna har varit eller är verksamma inom modeindustrin.

Är det studier i business eller juridik som lockar? BPP University har ett av sina sex campus i Londons finansdistrikt och utbildningen förbereder dig på ett yrkesliv inom en rad affärsområden.

EXTERN LÄNK:

Vill du studera utomlands? Boka en kostnadsfri rådgivning här

Brisbane

Brisbane är Australiens tredje största stad och det subtropiska klimatet lockar studenter från hela världen. Med bil eller buss når man välkända surfmeckan som Byron Bay, Surfer’s Paradise och Gold Coast. Staden är den snabbast växande i Australien och området kring South Bank har ett vibrerande kulturliv med museer, gallerier och genuina caféer.

Här ligger också TAFE Queensland som erbjuder yrkesförberedande utbildning inom friskvård, idrott och hälsa. Skolan har åtta campus och 40 000 internationella och australiska studenter.

Sunshine Coast

Surf, stränder – och kängurus. En timmes bilresa från Brisbane ligger Sunshine Coast som blivit synonymt med utomhusliv och sport. Här ligger också University of the Sunshine Coast som är ett av Australiens snabbast växande universitet. Skolan erbjuder en rad olika utbildningar inom allt från idrott och hälsa till kommunikation. Campus ligger intill ett naturreservat och kängurur hoppar över skolområdet. I Sunshine Coast finns också den yrkesförberedande skolan TAFE Queensland East Coast vars fitnessutbildning gör dig kvalificerad för en PT-licens.

EXTERN LÄNK:

Vill du studera utomlands? Boka en kostnadsfri studierådgivning här

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.