Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS

Testa hummersafari på unika hotellet

Foto: Turistrådet Västsverige
Turistrådet Västsverige

Salta vindar, otämjt hav och storslagna vyer.

Under vintern erbjuder Bohuslän en oförglömlig naturupplevelse.

Här guidar vi till sex av de mest unika och intressanta hotellen i regionen – där du kan hitta allt från hummersafari till havskajak.

Vare sig det handlar om en större kick-off, ett seminarium, en workshop eller en konferens så kan det vara svårt att veta precis vilka slags aktiviteter som ger bäst effekt i det långa loppet.

En tydlig trend som blivit allt mer populär de senaste åren är upplevelsebaserade konferenser, där mötesrummet byts mot frisk havsluft.

– Det är något som absolut ökat de senaste åren. När vi bryter det här klassiska konferensprogrammet tvingas vi tänka nytt och konsekvensen blir en ökad kreativitet och arbetsglädje, säger Jenny Grönlund som jobbar med att skräddarsy möten och konferenser för konsultföretaget Wonderbrand i Göteborg.

Här följer sex tips på hotellanläggningar i vinterns Bohuslän som passar perfekt för den mer äventyrliga konferensen.

 

Träningspass och heta källor

Namn: Stenungsbaden.

Var: Stenungsbaden, Södra Stenungsön i Stenungsund.

Vad: Spa- och konferenshotell, i Stenungsund – precis intill havet, där Bohusläns pärlband av öar börjar.

Stenungsbaden   Stenungsbaden Här hittar du allt från havsnära och pulshöjande aktiviteter till avkopplande spa och härliga matupplevelser – där svensk Västkust möter amerikansk östkust. Här kan du också njuta av ett stenhårt träningspass eller ett bad i någon av de heta källorna.

Paddla kajak och ät skaldjur

Namn: Tanumstrand.

Var: Mittemellan Oslo och Göteborg, med gångavstånd från Grebbestad.

Vad: Tanumstrand   Tanumstrand Ett möte på Tanumstrand är mer än bara en konferens. Här handlar det lika mycket om att andas in den friska salta luften som att stanna upp för att se solnedgången över havet. Valmöjligheterna är stora och här kan du välja allt från en ”skaldjurskonferens” till en ”spa-konferens”. Och under vistelsen erbjuds en uppsjö aktiviteter, som kajakpaddling och paddleboard, träning eller båtutflykt.

 

EXTERN LÄNK:

Se fler av Bohusläns unika hotell här – och boka din nästa konferens

Skärgårdsliv och vinterkryssning

Namn: Laholmen Hotell.

Var: Laholmen, Strömstad

Vad: Om du vill uppleva Kosterhavet är en konferens på Laholmen Hotell det självklara valet. Här bjuds du på inspirerande västkustmiljöer, spännande aktiviteter och härlig havsutsikt från såväl möteslokaler som hotellrum, restaurang och lounge. Laholmen Hotell   Laholmen Hotell Bara några minuters promenad bort finns Strömstad, med butiker, restauranger och skärgårdsliv.

Bland annat erbjuder Laholmen Hotell sina konferensgäster en vinterkryssning med skaldjur samt en så kallad ”Office Escape” där arbetslaget får möjlighet att kicka igång energi, kreativitet och arbetsglädje.

Unikt läge vid havet

Namn: Marstrands Havshotell

Var: Varvskajen 2, Marstrand

Vad: Marstrands Havshotell har ett unikt läge precis vid västerhavets kant. Utsikt från Marstrands Havshotell   Utsikt från Marstrands Havshotell Fokus ligger på bohuslänsk livskvalitet och ett salt- och vindpinat lugn. 15 minuter bort finns möjlighet för konferens på en helt egen ö. Hotellet erbjuder en lång rad konferenspaket där bland annat spa, gym och rikligt med mat ingår.

Skaldjurssafari och havskajak

Namn: Gullmarsstrand

Var: Gulmarsstrand, Fiskebäckskil

Vad: Gullmarsstrand Hotell och konferens   Gullmarsstrand Hotell och konferens 0 meter från havet och med utsikt över Gullmarsfjorden ligger klassiska Gullmarsstrand Hotell och konferens. Här märker du av havet på såväl restaurangmenyn som i de aktiviteter som erbjuds – däribland skaldjursafari och havskajak.

Sälsafari och räktrålning

Strömstad Spa   Strömstad Spa Namn: Strömstad Spa

Var: Kebalvägen 229, Strömstad

Vad: En vinterkonferens på Strömstad Spa kan innefatta allt från ”Night Spa” till pinfärska räkor. Strömstad Spa ligger i norra Bohusläns skärgård, och här kan du kombinera kreativa möten med naturupplevelser, vällagad mat och avkopplande bad. Söker du ytterligare äventyr kan du här också ge dig ut på sälsafari Kosterhavets nationalpark eller lokalfavoriten räktrålning.

 

EXTERN LÄNK:

Se fler av Bohusläns unika hotell här – och boka din nästa konferens

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Om Aftonbladet