Dagens namn: Pontus, Marina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS

Lista: Här är de värsta skurkarna i GoT

Foto: HBO
tv.nu

Den sjunde säsongen av "Game of Thrones" är äntligen här. Om du vill hinna kolla ikapp eller se om tidigare säsonger, så guidar tv.nu dig rätt via deras streamingguide.

Hos tv.nu kan du numera hitta både gamla och nya favoriter att streama från tjänster såsom HBO Nordic, Netflix, SVT Play med flera.

När det kommer till "Game of Thrones" så finns det ett par givna favoritkaraktärer. Jon Snow förstås, men Arya och Sansa Stark är också populära. Precis som i verkliga livet så är inget svart eller vitt – seriens karaktärer rör sig ofta i gråzoner för vad vi uppfattar som gott och ont. Men det finns ett gäng skurkar som inte är goda över huvud taget.

Därför bjuder tv.nu på sina favoriter som vi älskar att hata. Varsågoda – de 8 värsta skurkarna i serien:

1. Night's King

Utan den minsta tvekan kammar Night's King hem första platsen på denna lista. Kungen av zombiearmén, det säger väl allt. Night's King får de andra onda maktspelarna i Westeros att se ut som små lamm.

 

EXTERN LÄNK

Se alla nya avsnitt från säsong 7 och tidigare säsonger här!

2. Ramsey Bolton

På andra placering hittar vi Roose Boltons oäkting Ramsey. Tänk er det här; en sadistisk, maktgalen, ung kille. Fortsätt föreställa er att han gillar att jaga kvinnor med armborst och att han torterar och könsstympar folk han hatar. Inte nog med det - han våldtar även sin fru, Sansa Stark, på bröllopsnatten.

3. Joffrey Baratheon

Tätt efter Ramsey kommer Joffrey Baratheon. Joffrey är resultatet av klassisk inavel mellan två andra relativt obehagliga människor – Cersei Lannister och brorsan Jaime. Det här påståendet saknar vetenskaplig grund, men det är inte helt otänkbart att han är en av de mest hatade rollkaraktärerna i världshistorien. Någonsin. En sadistisk, arrogant tyrann som njuter av att se andra lida. Det finns få egenskaper hos Joffrey som känns någorlunda okej eller försonande. Han är rakt igenom obehaglig.

4. Cersei Lannister

Till skillnad från de tidigare skurkarna på listan så använder Cersei Lannister hjärnan för att få som hon vill. Det är inga tortyrscener, inga sadistiska inslag, bara ett rent uträknande drag där hon utför välplanerade kupper åt både höger och vänster. Med ett skarpt intellekt lyckas "Game of Thrones" sanna matriark försvara sig själv och de sina mot yttre hot. Egentligen räcker det väl med att hon höll sin avskyvärda son Joffrey bakom ryggen för att hamna på den här listan.

 

EXTERN LÄNK

Streama nya säsongen av "Game of Thrones" här!

5. Lord Walder Frey

Kommer ni ihåg vad som hände i säsong 3 avsnitt 9? Just det. Den ökända massakern ”Red Wedding”. Ett serietrauma som är svårt att trumfa. Lord Walder Frey beslutade sig helt enkelt för att hämnas på familjen Stark efter att Robb Stark valt att avstå från den traditionella bröllopspakten mellan familjerna Stark och Frey. Mitt under festligheterna så bommas dörrarna igen och massakern drar igång. Det är inte bara Robb Stark som stryker med. Även hans gravida fru Talisa, deras ofödda barn och så även Lady Catelyn får möta döden. Inte okej.

6. Tywin Lannister

Lannister-patriarken Tywin är inte bara brutal, skoningslös och kontrollerande, han hatar dessutom sina avkommor gränslöst. När en av seriens mest frekventa karaktärer, Tyrion Lannister, förälskar sig i en enkel bondtjej och flyr för att gifta sig så bestämmer sig Tywin för att sätta stopp för det hela. Med kallblodiga och hänsynslösa metoder som knappt går att beskriva utan att må illa så ser han till att bröllopet inte blir av.

7. Gregor ”The Mountain” Clegane

Medverkar inte så ofta i serien, men när han gör det blir det blodigt och brutalt. En klassisk scen är när han blir utmanad av Oberyn Martell, som kräver hämnd för att Gregor ”The Mountain” Clegane ska ha mördat hans syster Elia. Scenen slutar med att ”The Mountain” krossar Oberyns skalle med sina bara händer. Trots seriens höga ribba när det kommer till brutala scener så var den här overkligt obehaglig att kolla på.

8. Petyr Baelish

En lömsk och inställsam lögnare. Inte nog med att han alltid verkar ha en baktanke med allt han gör, han var också den som förrådde Ned Stark, som ledde till att vår favoritkung fick huvudet avhugget. Då hamnar man på vår blacklist direkt.

 

EXTERN LÄNK

Se alla säsonger av "Game of Thrones" här!

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Om Aftonbladet