Annons

Tips: 10 bästa filmerna för dig som älskar action

TV.NU

Hämnd, uppgörelse och lönnmord är alla beprövade koncept i en bra actionrulle.

Men att hitta en som får en att sitta fängslande i soffan är inte alltid helt lätt.

Vi vill göra livet lite enklare för dig. Tillsammans med TV.nu, Sveriges största tv-guide, har vi satt ihop en topplista över 10 actionfilmer som just nu finns att streama. Missa inte att besöka TV.nu:s playguide om ni vill ha fler tips på streaminginnehåll från tjänster såsom Netflix, HBO Nordic, C More med flera.

Kill Bill vol. 1

Efter att ha blivit förråd och närapå mördad av sin kollega Bill i lönnmördarteamet så hamnar The Bride i koma i fem år. När hon vaknar upp ur koman så är hon fast besluten om en sak: Hon ska hitta Bill och hämnas. Det blir starten på den vilda jakten efter Bill.

EXTERN LÄNK

Streama "Kill Bill vol. 1" här

Inception

Tjuven Cobb (Leonardo DiCaprio), som till vardags stjäl viktiga företagshemligheter genom folks drömmar och undermedvetna, tvingas till att göra någonting nytt – plantera idéer i någons medvetande. En maxad och komplex actionfilm som utforskar det mänskliga sinnet.

EXTERN LÄNK

Streama "Inception" här

The Matrix

Livet förändras abrupt för datahackern Leo när han möter en mystisk grupp människor som påstår att världen vi lever inte finns på riktigt, den är bara en chimär som används för att dölja den äkta verkligheten från folket. Han får dessutom reda på att han spelar en viktig roll i kriget mot dem som kontrollerar Matrix.

EXTERN LÄNK

Streama "The Matrix" här

Heat

Neil McCauley är smått genial rånare som tillsammans med sin liga planerar en stor stöt. Men på andra sidan ringen hittar vi polisen Vincent Hanna som är minst lika skicklig inom sitt yrke och det blir hans kall i livet att sätta dit McCauley. De två männen hamnar snabbt på kollisionskurs och uppgörelsen kommer allt närmare.

EXTERN LÄNK

Streama "Heat" här

Star Wars: The Force Awakens

The Force Awakens tar vid 30 år efter händelserna i ”Jedins återkomst” med Endorstriden och Darth Vaders död. Med ledning av tre yngre förmågor – Rey, Poe Dameron och Finn – så får vi återigen följa med ut på äventyr i galaxen.

EXTERN LÄNK

Streama "Star Wars: The Force Awakens" här

Oldboy – Hämnden

En helt vanlig medelålders man blir plötsligt kidnappad och inlåst i en cell i över 15 år. Där sitter han utan att veta varför och hans hämndbegär växer för varje dag. När han plötsligt släpps fri med en plånbok full av pengar och en mobiltelefon så påbörjar han sin resa för återupprättelse och hämnd på de skyldiga.

EXTERN LÄNK

Streama "Oldboy – Hämnden" här

V för Vendetta

I ett framtida, totalitärt Storbritannien styrs folket med järnhand av regeringen. En dag råkar den unga kvinnan Evey ut för en livsfarlig situation, men räddas av en maskerad främling som kallar sig själv för ”V”. Hon dras in i hans värld där kampen mot den fascistiska regimen får kosta vad som helst, även lidande, tortyr och död.

EXTERN LÄNK

Streama "V för Vendetta" här

Aliens Återkomsten

Ellen Ripley är den enda som överlever efter att rymdskeppet Nostromos möter en livsfarlig utomjording. Hon försätts i en 57 år lång kryosömn, och vaknar upp ur sin långa dvala när en räddningsexpedition dyker upp och är i behov av hennes unika erfarenheter.

EXTERN LÄNK

Streama "Aliens Återkomsten" här

The Dark Knight

Batman har tillsammans med åklagaren Harvey Dent och polischef Jim Gordon bestämt sig – Gotham ska en gång för alla bli fritt från brottslingar och kriminalitet. Då dyker den genialiske brottslingen jokern upp och sätter käppar i hjulet för brottsbekämpartrion.

EXTERN LÄNK

Streama "The Dark Knight" här

The Bourne Identity

Jason Bourne vaknar upp på en okänd fiskebåt mitt ute på Medelhavet. Han minns inte vem han är eller var han kommer ifrån. När han inser att han besitter högst ovanliga kunskaper och att han samtidigt är jagad av lönnmördare så tvingas han ut på en farlig resa, inte bara för att finna sin sanna identitet – utan också för att överleva.

EXTERN LÄNK

Streama "The Bourne Identity" här

Håll dig uppdaterad på allt nytt inom film och serier

Missa inte alla nya släpp i vinter. TV.nu tipsar om det senaste inom film och serier i deras blogg från de största streamingkanalerna såsom Netflix, HBO Nordic, SVT Play med flera.

EXTERN LÄNK

Besök bloggen här

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.