Annons

Kortare arbetstid för sjuksköterskor löser vårdkrisen

Emil Broberg, gruppledare för Vänsterpartiet.
VÄNSTERPARTIET ÖSTERGÖTLAND

Detta är en politisk annons och är skriven av det annonserande partiet, inte av journalisterna på Aftonbladets redaktion.

Det blir allt svårare att rekrytera personal, främst sjuksköterskor, till vården i Östergötland. Det har inneburit längre köer och fler stängda vårdplatser. Med allt högre arbetstempo och socialdemokraternas och högerns planer på enorma nedskärningar i sjukvården är det många som frågar sig hur länge till de ska orka jobba kvar. Vänsterpartiets gruppledare Emil Broberg har ett förslag på lösning:

– Sjukvården måste förbättra arbetsmiljön och arbetsvillkoren för sjuksköterskor och undersköterskor. Det måste till rimligare arbetstider och mindre stress. Därför vill vi att alla som jobbar i sjukvård som bedrivs dygnet runt på våra sjukhus ska få kortad arbetstid med bibehållen lön.

Flera sjukhus i Sverige har infört 6-timmars arbetsdag. Det har gjort att fler vill jobba där och att man hinner med mer sjukvård. Det har därför varit en vinst för alla.

– Förslaget är så klart finansierat det fullt ut. Om inte personalen trivs kommer sjukvården aldrig att fungera avslutar Emil.

EXTERN LÄNK:

Läs mer på Vänsterpartiet Östergötlands Facebooksida här

EXTERN LÄNK:

Läs mer om Vänsterpartiet Östergötlands politik här

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.