Annons

Så maxar du din aktiva semester

VING

Många förknippar semester med slappa dagar i solen.

Men allt fler vill ha en aktiv semester där fokus ligger på upplevelser och träning i ett behagligt klimat.

Det märks inte minst på svenskarnas mest älskade resmål: Gran Canaria.

Här är bästa tipsen när du planerar din resa.

Gran Canaria är ett paradis för den som längtar efter storslagna naturupplevelser och fartfyllda aktiviteter.

Caroline Fondelius, Projektledare på Vings marknadsavdelning, menar att det är klimatet som gör Gran Canaria perfekt för en aktiv semester.

– Det är aldrig för kallt och aldrig för varmt och det passar därför otroligt bra för aktiviteter utomhus. Sedan är det fantastisk natur med varierande miljöer. Jag var själv på Gran Canaria i somras för att gå en surfkurs. Vi tillbringade en vecka på södra delen av ön som lämpar sig riktigt fint för nybörjarsurfing, och en vecka i Las Palmas där vi fick använda oss av kunskaperna från surfkursen, säger hon.

EXTERN LÄNK:

Boka din resa till Gran Canaria här!

Anpassat för alla nivåer

För den som föredrar aktiviteter på torra land finns ett brett utbud, berättar Caroline Fondelius. Cykling blir allt mer populärt och på Gran Canaria kan du cykla mountainbike genom den fantastiska naturen.

– Det är väldigt välorganiserat med cykeluthyrning och shuttlebussar som tar dig till olika cykelleder. Man kan välja att cykla på egen hand eller i grupp och det finns alla typer av nivåer. Från att man i princip rullar hela vägen från toppen av ön till Las Palmas, vilket inte kräver någon förkunskap, till offroad-cykling som kräver viss erfarenhet sen tidigare.

Gran Canaria är också känt för sina vackra vandringsleder. Även här finns goda förutsättningar att anpassa aktiviteterna efter dina behov. Vill du vandra med andra arrangeras gruppvandringar, men vill du uppleva naturen på egen hand går det utmärkt att ladda ner appar som ger tips på trevliga vandringsleder.

– Det är också ypperliga förhållanden för löpning. Det finns något för alla, oavsett om man vill springa längs fina strandpromenader eller om man föredrar kuperade miljöer för terränglöpning.

EXTERN LÄNK:

Boka din träningsresa här!

Brett utbud

Caroline Fondelius bästa tips är att packa ner ett par riktigt bra skor. Annan utrustning finns att köpa eller hyra på ön.

Vill du hellre aktivera dig på hotellet? Vings koncepthotell Sunwing, Sunprime Hotels och Ocean Beach Club är anpassade till träning med fullt utrustade gym och ett brett utbud av SATS ELIXIA-klasser. Det går också bra att boka in dagsutflykter med guider som är väl bekanta med vandringslederna på ön. Under året arrangerar Ving även flera träningsresor till Gran Canaria. Resorna har olika inriktningar, som golf, löpning och yoga och passar både för om man vill resa ensam eller med sällskap. För den som vill uppleva något extra rekommenderas kajakpaddling, Stand Up Paddle Board eller vindsurfing. Men Caroline vill slå ett extra slag för surfkursen.

– I vår grupp fanns allt från barn i åldern 8-9 år upp till vuxna som närmar sig pensionsåldern. Kursen var anpassad för alla och det var många som gjorde det som en familjeaktivitet. Det var varken för strömt eller för stora vågor och kändes tryggt och säkert.

EXTERN LÄNK:

Läs mer om Vings Sunprime Hotels och boka din resa här!

EXTERN LÄNK:

Läs mer om Sunwing Family Resort och boka din resa här!

Annons: Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Aftonbladet:s redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.