Dagens namn: Helga, Olga
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS
Startsidan / Content studio / Visa

Tre knep: Så handlar du säkert på nätet

Handlar du med ditt Visa-kort är dina köp skyddade från det att du genomför köpet tills dess du har varan i hand.   Handlar du med ditt Visa-kort är dina köp skyddade från det att du genomför köpet tills dess du har varan i hand.
Visa

Snabb och enkel. Så vill de flesta att nätshoppingen ska vara.

Men det finns några saker att se upp med innan du klickar hem din vara.

Det här är tipsen som hjälper dig shoppa säkert.

Hösten är här och vi går mot en av de mest shoppingintensiva perioderna på året. För de flesta familjer innebär skolstarten många nya inköp, och att shoppa hemifrån soffan är för många ett tidseffektivt sätt att välja och vraka utan att lämna hemmet.

Men det många inte tänker på är säkerheten.

Välj rätt betalningsalternativt

När du hittat varan du är på jakt efter krävs det ofta inte mer än några klick för att hamna i betalningsfasen. De senaste årens snabba tekniska utveckling har gjort att det numera finns många olika betalningsalternativ att välja mellan. Och i det läget kan det vara smart att stanna upp och tänka efter.

Vissa kan uppleva att det enklaste betalningsalternativet är det där du inte behöver uppge dina kortuppgifter, men det många missar är att det med Visa-kortet ingår ett viktigt köpskydd.

Köpskydd med ditt Visa-kort

Med ditt Visa-kort är dina varor nämligen skyddade från ögonblicket du genomför köpet tills dess att du har paketet i hand. Köpskyddet innebär bland annat att du har möjlighet att få tillbaka pengarna om din vara försvinner eller skadas under transporten. Villkoren hos olika banker kan dock skilja sig något åt, så kolla vad som gäller hos just din bank.

Precis som i butik är det klokt att även på nätet syna billiga erbjudanden och lockpriser. Och tänk på att det alltid ska framgå tydligt på sajten hur ett köp går till. En bra riktlinje är att alltid dubbelkolla om det exempelvis finns kontaktuppgifter eller en kundtjänst innan du genomför köpet.

 

EXTERN LÄNK

Läs mer om köpskyddet och hur du handlar säkert

Här är tre bra riktlinjer nästa gång du handlar på nätet:

1. Var alltid misstänksam mot extremt billiga erbjudanden och ”mirakelprodukter”.

2. Kolla upp företaget du ska handla hos. Kontrollera att det finns trovärdiga kontaktuppgifter till företaget och läs på internet om vad andra tycker om företaget.

3. Läs alltid köpevillkoren eller avtalsvillkoren innan du köper något från företaget.

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Advertisement
Om Aftonbladet