Dagens namn: Gudrun, Rune
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
ANNONS
Startsidan / Content studio / Visa

Så undviker du vanliga fällorna i näthandeln

Många missar att det i Visa-kortet ingår en ett köpskydd.   Många missar att det i Visa-kortet ingår en ett köpskydd.
Visa

Mat, kläder, skor och hemelektronik.

Siffror visar att vi gillar att klicka hem saker från nätet.

Här får du tipsen som gör nätshoppingen roligare – och tryggare.

Säg ordet shopping och somliga jublar. Andra känner mest att det är ett nödvändigt ont. Klart är i alla fall att det med ny teknik är betydligt lättare att göra sina inköp i dag än för några år sedan. Och för den som saknar tiden att gå omkring i butiker är näthandeln det perfekta alternativet.

Siffror visar att e-handeln under första kvartalet i år ökade med 18 procent och det vi allra helst klickar hem är kläder, skor, hemelektronik och mat.

Men det finns några saker att tänka på innan du göra dina köp på nätet.

Viktigt köpskydd med ditt Visa-kort

Börja alltid med att kolla sajtens trovärdighet och om det finns korrekta kontaktuppgifter eller en kundtjänst. Det ska till exempel alltid vara tydligt på sajten du handlar från hur ett köp går till. Blir du osäker är det smart att kolla upp andra kunders omdömen.

Har du fyllt din varukorg och fortsatt till utcheckningen kommer nästa sak att vara uppmärksam på. I dag finns många olika betalningsalternativ att välja mellan och många uppfattar att det enklaste är det där man inte behöver ange sina kortuppgifter. Men genom att göra ditt köp med Visa-kortet är dina varor skyddade från det att du genomför köpet till dess du har varan i handen.

Med Visa-kortets köpskydd kan du till exempel få pengarna tillbaka om det skulle uppstå problem under leveransen eller om varan du tar emot är defekt.

Första steget – kontakta butiken

Skulle något hända med din vara under leveransen, eller om den skulle utebli helt, är det första steget är alltid att kontakta butiken du handlat hos. Löser det sig inte den vägen så kontakta så snart som möjligt din bank för att göra en reklamation av ditt kortköp. Villkoren hos olika banker kan dock skilja sig åt, så kolla vad som gäller hos just din bank.

Visa är världens ledande betalkortsföretag och utvecklar hela tiden nya tekniska lösningar för att höja säkerheten för sina kunder.

 

EXTERN LÄNK:

Läs mer om köpskyddet och hur du handlar säkert

 

Annons:

Detta innehåll är framtaget av vår partner.

Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Aftonbladet-redaktionens åsikter.

Advertisement
Om Aftonbladet