Läsarna: Rödgröna har lämnat walk over

avKarin Lindblom

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Besvikelsen stor över rödgrönt manifest

Trött och energilöst.

Läsarnas beskrivning av manifestet är en sorgesång över de rödgröna.

Med 19 dagar kvar till valdagen presenterade de rödgröna sitt valmanifest vid lunchtid. Att döma av läsarnas reaktioner har oppositionen en del kvar att göra under valspurten.

”Tittar man på denna skara blir jag tvärsäker på en sak min röst får dom inte, trots att det svider i mitt hjärta, har alltid röstat på sossar, men det kommer inte att hända igen”, skriver Birgitta Å i ett inlägg som gillas av många.

”Vilken sorglig ledsam samling människor. Tycker nästan synd om dem, helt utan energi och idéer. Lamslagna är ett bra ord.”, skriver signaturen lugge.

”Vänstern är passé, trött och gammal och har lämnat walk over redan innan valdagen känns det som.”, anser HeraSthlm.

Nu anser bara 11 procent av läsarna att valmanifesten är avgörande för hur de röstar. Viktigast är istället en eller ett par sakfrågor, liksom personerna bakom politiken.

Många läsare efterlyser fortfarande konkreta förslag från de rödgröna.

”Att ”lyfta Sverige från underskott till överskott” måste vara information från förra valet eller längre bakåt i tiden. Det är synd, vi behöver politik som passar till dagens behov. Klyschor och dogmer från 80-talet hjälper inte tyvärr.”, skriver GiveMeHendrix.

Denna gång fick dessutom Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson svidande kritik av läsarna.

”Det första i samband med ett valmanifest borde väl ändå vara att veta vad det egentligen de har kommit överensom. Vänta ett tag, jag skall läsa i papperen, aj tusan jag blandar ihop Alliansens ekonomiska uppgifter med våra egna, det finns så mycket netto och brutto att man blir lite virrig. Detta var Miljöpartiets besked.”, sammanfattar signaturen YinAndYang de grönas insats.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Politik