ÅSIKT

Nej, vi överger inte barnen i Järvaområdet

Replik från Moderaterna om trygghet och framtid i utsatta områden

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Replik från Anna König Jerlmyr (M) och Benjamin Dousa MUF.
DEBATT

REPLIK. Bostadsadressen ska aldrig avgöra om dina barn får en trygg uppväxtmiljö och en bra skola. Utan alla har rätt till samma förutsättningar. Den verklighet i Järva som beskrivs i Aftonbladet 3/8 är ett misslyckande för alla.

Moderaterna är väl medvetna om – och drar lärdomar av – tidigare misstag och vi instämmer i att de politiska beslut som nu behövts har lyst med sin frånvaro.

Det viktiga är att utvecklingen går att vända. Under förra mandatperioden satsade moderaterna en miljard på boendemiljö i Järva genom Järvalyftet.

Det väckte engagemang hos de boende och tryggheten och trivseln ökade. Men det arbetet fick ett abrupt slut 2014 när Socialdemokraterna tog över Stadshuset.

Vi kommer att möta dessa problem med realism där vi också lär av tidigare misslyckanden. Vi vet att de trygghetsproblem, skolproblem och integrationsproblem vi står inför inte kan mötas med fagra löften eller storslagna gester – utan behövs motarbetas målmedvetet under lång tid.

  • Trygghet. Tidigare ingripanden mot de yngsta förövarna, med ungdomsdomstolar och skyndsamma insatser. Förhindra de mindre grova brotten som påverkar omgivningens livskvalitet. Klarar vi att hantera det lilla blir det enklare att hantera det stora. Vi har upprepade gånger krävt fler poliser. Lite har hänt, så också med de av S utlovade ordningsvakterna. Vi satsar på att inrätta en kommunal trygghetsjour, för att vakter snabbt ska komma på plats där de behövs.

  • Skola. En bra skola är grunden för framtiden. Vi vill öka undervisningstiden och se till att lärarna får fokusera på att förmedla kunskap och lärande. Det behövs ökad vuxennärvaro i skolan och alla skolor ska kartlägga var och på vilka platser hot och våld sker.

Vi kommer så gott som dagligen i kontakt med människor som beskriver otryggheten och känner sig övergivna. Vi har inte övergivit Järva.

Vi arbetar målmedvetet för att Stockholm ska vara en inkluderande stad för alla.

Anna König Jerlmyr, finansborgarrådskandidat och gruppledare i Stockholms stad (M)
Benjamin Dousa, vice ordförande i Kista-Rinkeby stadsdelsnämnd och ordförande i MUF


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Så här skriver du en debattartikel 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM