ÅSIKT

Smått och gott

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Det har hänt lite på senare tid som jag vill uppmärksamma. Äntligen tycks vi ha en Justitsiekansler värd namnet. Göran Lambertz verkar bry sig om att mycket inom polis-och rättsväsende inte fungerar. Han retar gallfeber på många som menar att han snattrar för mycket med pressen. Så är det alltid när någon vågar ta upp brännbara och känsliga frågor. Heja Lambertz, fortsätt att sticka ut hakan.

Povel Ramel har återigen delat ut sitt Karamelodiktstipendium. Denna gång gick utmärkelsen till spelmannen Kalle Moraeus. Grattis Kalle säger jag. Han är en lysande artist och värd sin utmärkelse. Men Povels pris håller på att bli musikbranschens svar på Nobelpriset i litteratur. Där lyser kvinnorna som regel med sin frånvaro, i Povels värld finns inga invandrare representerade. När priset nu delades ut för 24:e gången blev blev stämpeln som vanligt ursprung Sverige. Lite skämmigt tycker jag.

Till sist. I en undersökning nyligen visade sig att var fjärde svensk varken säger ja eller nej till unionen. Att ifrågasätta EU är tabubelagt, finns det någon ansvarig politiker som vågar ta en debatt om detta känsliga ämne?

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM