ÅSIKT

Erik Fichtelius borde ju veta

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Jag har också varit på Harpsund och ätit middag med Göran Persson. Jag och 15 andra ledarskribenter inom sossepressen. Persson bjuder in journalister då och då och berättar hur allt är. Det brukar vara trevliga tillställningar. Men det kanske är lättare för ledarskribenter. De har trots allt ett tydligt uppdrag av partiet även om de på olika sätt hävdar sin självständighet.

Att nu SVT-journalisten Erik Fichtelius för andra gången omplaceras från sin tjänst för sin relation med Göran Persson känns nästan lite påfrestande. Varför blir det på detta viset? Det är självklart att journalister som bevakar politik också måste kunna äta middag med politikerna. Kanske helst bjuda dem för att inte hamna i någon beroende ställning. Samtidigt gick Fichtelius över gränsen. En litet intimt sällskap med fruar och övernattning är för mycket.

Erik Fichtelius borde ju veta. När han äntligen lyckats kliva ur den karantän han fick för arbetet med dokumentären om Persson och fick ansvaret för valet i SVT 24 så gör han det igen. Länge fick Fichtelius klippa film och nu ska han göra det igen. Uppenbarligen har han myckt material att bearbeta.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM