Debatt

Vi blev förnedrade på nöjeskryssningen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Debattören: Min pojkvän behandlades som en kriminell i passkontrollen

LÄSARDEBATT. Min familj tycker om att åka på kryssning. Min mamma med filippinsk ursprung, min svenska vita pappa, min syster och jag. På senare år har vi tagit med min före detta partner, som heter Anton och är vit, och denna gång tog vi med min nuvarande partner, Beston som är av kurdisk härkomst.

Vi åkte med Birka Cruises och Beston var med. Han visade sitt pass vid incheckningen, och plötsligt leder en vakt bort honom utan att samtala med familjen han reser med. Som om han vore skyldig till ett brott.

När vi äntligen tagit oss fram till vakten och Beston ser vakten nedlåtande på honom och påpekar att han är under 23 år och inte får delta i kryssningen. Vi förklarar att han reser med två personer över 23 som är hans målsman för resan, men vakten kritiserar särskilt min mor som är upprörd.

Vakten hotar henne med att vi inte får åka om hon fortsätter kritisera. Till min pappa säger han inte ett ord.

Slutligen visar det sig att hela problemet kan lösas genom att min far eller mor skriver på ett dokument där de intygar att de tar ansvar över Beston på resan. Problemet hade varit löst på en minut, en signatur. Aldrig innan har en vakt förnedrat hela min familj så här. Aldrig när min vita partner som även han var under 23 deltog i våra resor, men nu passade kryssningsvakten på att bemöta oss kunder så pass ohövligt och provocerande han bara kunde.

Därför är min fråga denna, Birka Cruises AB: Står ni för att er personal förnedrar era kryssningsgäster? Eller är det specifikt för mig och mina bruna familjemedlemmar?

Angela Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM