Jag säger nej till vaccinationer

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Stefan Whilde: Föräldrar – avvakta så länge ni kan

Barnens föräldrar ska inte bara låta BVC-personalen vaccinera deras barn. Ta i stället reda på mer.Foto: AP
Barnens föräldrar ska inte bara låta BVC-personalen vaccinera deras barn. Ta i stället reda på mer.Foto: AP

Jag är en vanlig människa som bor och arbetar i Sverige. Jag är 42 år, född i Malmö, pappa till en fyraårig pojke, skild och omgift. Min taxerade förvärvsinkomst är något lägre än genomsnittet, men på det stora hela normal. Jag har ingen akademisk utbildning, men en gymnasieutbildning med ganska höga betyg.

Det som skiljer mig från flertalet svenskar i dag är att jag säger NEJ till vaccinationer. Min kritiska hållning till det som många ger sig in i av bara farten beror inte på att jag är medlem i någon sekt eller att jag vill vara obekväm i största allmänhet. Men jag har vänner och bekanta vars barn drabbats av vaccinationsskador och jag har, genom egen erfarenhet, lärt mig att lyssna på människor som aldrig eller väldigt sällan släpps fram i media.

Tack vare internet finns det numera utrymme för vaccin­kritiska föräldrar att ut­byta erfarenheter och göra sina röster hörda. Allt fler texter publiceras. Åsikter, opartisk forskning och spännande debatter tillgängliggörs.

Man får en nyanserad bild av fördelarna och nackdelarna med vaccin. Debatten i Sverige är och har varit på tok för ensidig. Om detta beror på läkemedelsindustrins inflytande på marknad och myndigheter vill jag låta vara osagt.

Men det som ska sägas är att vaccinationer är frivilliga och att de vaccinationsskador som Socialstyrelsen klassar som vetenskapligt bevisade mycket väl kan vara toppen på ett isberg. Personal på BVC är ofta okritiskt positiva till barnvaccinationer, samtidigt som föräldrar måste skriva på ett papper som frikänner sjukvårdspersonal från allt ansvar vid eventuella skador och biverkningar.

Uppgifter om att Social­styrelsen utbildar BVC-personal i att bearbeta och övertyga föräldrar som är tveksamma till att vaccinera sina barn måste utredas öppet och omedelbart!

Mitt stående råd till föräldrar: avvakta så länge som möjligt innan ni låter vaccinera era barn. Ta reda på allt ni kan under tiden. Sök information från alla håll och ta del av debatten utomlands via internet. Vi är många som vill lära våra ungar att tänka själva genom att föregå med gott exempel.

Stefan Whilde

Publisert: