Debatt

Du mördare i Rinkeby – när blev vi fiender?

Öppet brev till polisen – och de som står för våldet i Tensta-Rinkeby

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Jag förstår inte vad som går runt i ditt huvud när du smyger runt som ett spöke, på en plats där du själv har växt upp, och skjuter människor som du har känt sen barndomen, skriver Mohamed Nuur.
Jag förstår inte vad som går runt i ditt huvud när du smyger runt som ett spöke, på en plats där du själv har växt upp, och skjuter människor som du har känt sen barndomen, skriver Mohamed Nuur.

DEBATT

DEBATT. Vi har växt upp i samma område, och om du och jag inte har gått i samma klass så har jag säkerligen gått med någon i din släkt.

Vi är bröder och systrar som delar minne och historia tillsammans, men vad har det tagit oss idag.

Du ger chock efter chock till våra föräldrar när du bestämmer och smider planer att skjuta någon av oss. När blev vi fiender?

Du kanske inte inser det i stunden, men du ska veta att du har förstört ditt liv. Du har förstört en hel familjs liv när du väljer att krama om den där avtryckaren.

Jag förstår att du inte har haft de bästa förutsättningar, att du har vuxit upp i en av de utsatta stadsdelarna i staden, men du ska veta en sak – det har vi alla gjort.

Men för alla oss andra har det inte lett till att vi använder våld.

Jag förstår inte vad som går runt i ditt huvud när du smyger runt som ett spöke, på en plats där du själv har växt upp, och skjuter människor som du har känt sen barndomen.

Du kan fortfarande göra ett val. Du kan stanna till och lämna det du håller på med. Du kan överlämna dig till polisen, för du behöver lätta ditt samvete och vi behöver känna den lättnad som kommer när vi vet att du har lämnat över dig till rättssamhället.

Och poliser, seriöst, ni har bett om vittnesmål men när ni nu får ett överflöde av information så vet ni inte vad som ska göras. I stället ska ni vänta in en konkret sak som ska leda till ett gripande.

Ni har redan information om att de som begått dess fruktansvärda brottet fortfarande är kvar i Järva. Varför gör ni ingenting åt saken, det vill jag gärna veta.

De onda krafterna, som är så få i vårt område, vill visa oss andra att man kan begå dessa brutal mord – men ändå kan vara kvar hos oss.

Poliser, ni är här för att ge oss trygghet och gripa människor som begår brott, men just nu lever ni inte upp till detta.

Ni är snabba med att gå ut med efterlysningar och bilder överallt när någon begår ett bedrägeribrott i en bankomat vid Stureplan – men när det gäller en brutal mord och flera skjutningar under ett dygn så är det tyst.

Ingen reaktion.

Inte i närheten av en lösning.

I en vecka har jag hört teorier som ni jobbar efter, men jag ser inget tecken på att ni rör er framåt.

I stället ser jag att vi tar flera steg bakåt.

Ni har resurserna. Ni har medborgare som dag och natt och vill hjälpa er för att lösa dessa brott, mord och skjutningarna. Använder er av oss.


Vänliga hälsningar,
Mohamed Nuur, ordförande för Socialdemokraterna i Tensta


Vill du hänga med i debatten och kommentera artikeln – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Dubbelmordet i Rinkeby

ÄMNEN I ARTIKELN

Dubbelmordet i Rinkeby

Tensta

Rinkeby

Polismyndigheten