S går över alla gränser för att smutskasta oss

Jimmie Åkesson: Sveriges försvarsminister är uppenbart inte i balans

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det är inte oss i SD det är synd om. Vi är vana att ta emot osakliga påhopp, inte minst från S. Dem som det är synd om är alla de äldre, sjuka och hårt arbetande svenskar som under S styre har fått se Sverige dras isär av otrygghet och orättvisor. Replik från Jimmie Åkesson.
Det är inte oss i SD det är synd om. Vi är vana att ta emot osakliga påhopp, inte minst från S. Dem som det är synd om är alla de äldre, sjuka och hårt arbetande svenskar som under S styre har fått se Sverige dras isär av otrygghet och orättvisor. Replik från Jimmie Åkesson.

DEBATT. Försvarsminister Peter Hultqvist har under senare tid kastat ur sig en rad förolämpningar mot oss sverigedemokrater. Liknelsen med ”grisar” som nu ska ”tvättas rena” är bara två i raden av rena oförskämdheter. 

När sedan Hultqvist kritiserar just det parti han stämplat med diverse nedsättande uttryck för att ”använda ett politiskt språkbruk som hela tiden bär konfrontationens prägel” och oroar sig över ”tonläget och stämningen” i debatten, kan inte slutsatsen bli annan än att Sverige har en försvarsminister som uppenbart inte är i balans. 

Till Hultqvists försvar kan sägas att hans person endast utgör en liten del i ett hycklande socialdemokratiskt maskineri, som nu går på högtryck med målet att via verbala attacker, utan sakpolitiskt innehåll, försöka vinna politiska poäng.

Anständighetens gräns är sedan länge passerad och inget tyder på att S har någon som helst förmåga att reflektera över sitt beteende.

I stället för att ta ett steg bakåt och fundera över sina egna ordval lägger man skulden på någon annan i syfte att rättfärdiga sitt eget handlande. När de människor som utgör själva måltavlan för glåporden reagerar på detta, då är svaret att de bara tycker synd om sig själva.

Låt det stå fullständigt klart: Det är inte oss Sverigedemokrater det är synd om. Vi är vana att ta emot osakligt grundade påhopp, inte minst från socialdemokrater.

Dem som det är synd om är alla de äldre, sjuka och hårt arbetande svenskar som under socialdemokraternas styre har fått se Sverige dras isär av otrygghet och orättvisor. Alla de som på ålderns höst tvingats upptäcka att inget finns kvar av den välfärd som socialdemokraterna gång på gång har lovat dem.

Hur vore det om Peter Hultqvist lade sin energi på att försöka se deras situation?

Alla de som bävar för att skicka iväg sina barn till skolan av rädsla för att de ska bli rånade. Alla de pensionärer som tvingas leva på marginalen för att socialdemokrater prioriterat de som tidigare aldrig satt sin fot i landet. Alla de sjuka och andra utsatta som fått se sina livsvillkor försämras i takt med att miljard efter miljard spenderats på att täcka upp för konsekvenserna av en oansvarig invandringspolitik.

Ni socialdemokrater kommer, oavsett hur lågt ni sjunker i retoriken, aldrig ifrån det faktum att ni lyckats förstöra det som generation efter generation svenskar har byggt upp.

Ni har svikit alla de som arbetat hårt, strävsamt och enträget. Ni har satt er egen makt framför folkets väl. Kompromissat bort den socialdemokratiska själen genom cyniska försök att blidka små ytterlighetspartier. Det sveket, som säkerligen många socialdemokrater där ute tvingas bära och försvara, är inget som försvinner genom att skuldbelägga andra.

Det finns kvar och kommer under överskådlig tid sätta djupa spår i människors vardag. Deras öde ligger på ert bord, Peter Hultqvist.

Till sist: Att påstå att det är extremt att visa kärlek för sitt land, att vilja värna och skydda vår egen befolkning, exemplifierar den sinnevärld som genomsyrar Socialdemokraterna. Det är inte längre det parti det en gång var. Det har förvandlats till en maskin vars enda syfte, oavsett offer, är att säkerställa makten.

Peter Hultqvists hätska angrepp och fula ord är bara ett av många exempel på den aggression som föds när hans parti identifierar ett möjligt hot mot den egna makten. Att befinna sig på reträtt och se sitt eget misslyckande är en smärtsam process. Det kräver ett stort mått av självinsikt och prestigelöshet för att ha mod nog att utvärdera sina egna brister.

Det är uppenbart att regeringen i allmänhet, och försvarsministern i synnerhet, har mycket kvar att jobba på i detta hänseende.


Jimmie Åkesson, partiledare (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

LÄS VIDARE