CHATT: Fick du också vänta på rummet?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

På nätet pekas svenskar ut som snåla under hashtagen #Swedengate.

Fick du också vänta på rummet medan din kompis åt middag med sin familj? Och säger det i så fall något om oss svenskar?

Här kan du läsa chatten i efterhand!

Denna chatt är stängd.

 • Kristofer Forssblad-Olsson
  1 juni 202217.15

  Nu avslutar vi chatten för den här gången.

  Tack alla ni som har varit med och tyckt till!

 • 1 juni 202217.13

  Jag brukade alltid bli erbjuden mat hos mina vänner men ringde hem och frågade om det var ok att äta hos dem. Ibland ville föräldrarna att jag skulle äta tillsammans med dem senare men oftast var det ok. Detta var 70-80 talet. Mina barns vänner har också alltid blivit erbjudna att äta med men när de var yngre bad jag dem ringa hem och fråga om det var ok.

  Tina 67
 • 1 juni 202217.13

  När jag växte upp så väntade man alltid på rummet, men min dotter och hennes vänner blev alltid erbjudna att äta hos varandra. Vi föräldrar kollade alltid med varandra så det var ok. Så gör min dotter med sina barn och deras vänner nu.

  Anette Brigga
 • 1 juni 202217.13

  Alltså denna diskussion är ju löjlig. Har man alla grannarnas barn inne varje dag går det ju självklart inte - vi bjuder ju inte dem normalt på mat då de kan gå hem över vägen. Har de haft kompisar hemma som bor längre bort, självklart får de mat. Så har det varit i min barndom också. Vi hade fått leva på socialbidrag om vi hade bjudit våra tre barns kompisar på mat eftersom de är hemma hos oss varje dag...

  Karin
 • 1 juni 202217.13

  Tycker personligen det känns oartigt att förvänta mig mat när jag är på besök hos andra. Inte alls något konstigt att vänta med de äter i min mening. För att inte tala om att morsan lackade för man redan hade ätit och hon lagade mat ionödan.

  Helt annat om jag innan blivit inbjuden på mat men på 90talet när jag lekte hos bekanta så gick varje person hem till sig och åt eller så lirade man nintendo medan de åt middag.

  Förstår ej problemet

  Kristoffer
Publisert: