M har drivit mig från mitt hem

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Trebarnsmamman Alexandra Johansson är sjukskriven för fibromyalgi, utmattningsdepression, lätt ångest och kognitiva minnessvårigheter.
Trebarnsmamman Alexandra Johansson är sjukskriven för fibromyalgi, utmattningsdepression, lätt ångest och kognitiva minnessvårigheter.

Gunnar Axén, du som människa skrämmer mig. Känns lite fegt att du, en politiker inte vågar möta mig själv. Jag har inbjudit till samtal många gånger.

Att jag personligen är som en nål i ögat på er har jag redan förstått. Men att i en offentlig artikel kalla mig för ”såna som” och anklaga mig för lögner är ett slag under bältet som inte är värdigt en politiker. Och kanske finns det ett bättre sätt att uttrycka sig på?

Er politik har drivit mig och mina barn från vårt boende. En hyresrätt av lyx? Nja, en tolkningsfråga, borta är den i alla fall. Och inte förrän jag får rätten till att ha ett eget boende igen utan att behöva kampera på någons soffa anser jag att jag återfått mitt människovärde.

Er politik har gjort att jag gått från att vara sjuk till ”lat”. Hur mår man som individ av att ständigt få stämpeln att vara slö?

Er politik har lärt mig att infinner man sig inte i arbetslinjen så finns ett alternativ, socialtjänsten. Där talar vi om ett ”binärt förhållande”.

Tydliga signaler finns om att människor inte klarar av er politik. Om ni bara kunde stanna upp och tänka efter, i stället för att bara slå ifrån er. Människor förlorar sina liv. Jag lever ännu, så lyssna!

Er politik har lärt svenska folket några nya synonymer, till exempel: utförsäkrad – omförsäkrad, rehabilitering – arbeta och sjukförsäkring – bidrag. Och vi märkte det knappt!

Nästa gång det slängs lätt­vindigt med siffror i media såsom att 140 nya sjukpensionärer uppkom per dag i sossarnas styre, så borde ni som uttalar er vara mera pålästa i frågan! Jag kan gärna bistå med den informationen om den är svår att få fram.

Jag vill säga att jag har saker att vara tacksam över också. Jag har underbara barn, ett enormt stöd från mina anhöriga som hjälper mig med det mesta som vardagen kräver och från min handläggare på arbetsförmedlingen, samt proffsig hjälp från a-kassan. Men det sätter inte min psykiska eller fysiska hälsa i fokus. Inte heller ger det mig den fysiska styrkan att ta mig till behandlingar som behövs. Jag märker att ni aldrig har levt med fysisk smärta eller utan pengar, då ni antar att det är min slöhet som hindrar mig att åka milen för behandlingar jag behöver.

Nej, gör om, gör rätt!

Alexandra Johansson, 30 år,

utförsäkrad trebarnsmamma i Surahammar

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN