ÅSIKT

Fridolin vilseleder väljarna

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Slutreplik från Jimmie Åkesson om regeringsfrågan

Gustav Fridolin försöker medvetet vilseleda i sin replik på min debattartikel. Fridolin vet mycket väl att vi inte hjälper världens flyktingar i någon nämnvärd omfattning genom att, utöver alla kostnader för utbildning, integration och välfärd, lägga 26 miljarder kronor på att Migrationsverket ska kunna hantera mottagandet under 2015. Sätt detta i relation till de 37 miljarder som UNHCR behöver för att hjälpa 39 miljoner flyktingar samma år.

Nej, svensk flyktingpolitik handlar om allt annat än mänskliga rättigheter idag. Vi sverigedemokrater går till val på en migrations- och flyktingpolitik som kan skapa förutsättningar för stärkt välfärd och bättre fungerande arbetsmarknad i Sverige samtidigt som fler flyktingar kan få den hjälp de behöver i UNHCR:s regi.

Stefan Löfven har öppnat för att finansiera de ökade kostnaderna på migrationsområdet med att plocka ännu mer pengar ur biståndsbudgeten till mottagandet. Delar Fridolin denna analys som paradoxalt nog skulle kunna leda till betydligt mindre resurser till flyktinghjälp?

Jimmie Åkesson (SD)

Partiledare

ARTIKELN HANDLAR OM

Politik