ÅSIKT

Det ena utesluter inte det andra

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

När någon kräver att grisarna ska få bättre villkor eller att hästarna inte ska vara ensamma kommer det alltid svaromål som säger att vi i stället måste tänka på gamla faster Beda på långvården. Ska vi bry oss om djur när gamla mår dåligt? Samma fenomen uppträder när kommuner ska göra storsatsningar på kultur. Hur kan vi ha råd med ett konserthus när vi har arbetslösa och folk som lever på socialhjälp?

Jag fullkomligt hatar den typen av argumentering. Lider vi av brist på intelligens eftersom vi inte kan föra flera diskussioner samtidigt? Varför måste det ena utesluta det andra? Vi talar inte ens om samma budgetar och inte samma verksamhetsområden. Med den typen av argumentering kan vi inte göra någonting. Varför ska vi satsa på gamla faster Beda på långvården i Sverige som har det förhållandevis bra, åtminstone i jämförelse med gamla människor som svälter ihjäl i Afrika?

I många länder får barn inte ens gå i skolan, ska inte vi vara tacksamma över vår höga standard och inte sitta och klaga på struntsaker som att vissa elever inte har kurslitteratur.

Det här är en icke-debatt som gör mig vansinnig. Förresten, här sitter vi i efterdyningarna av den värsta stormen sedan Gudrun. Ha! Det är löjligt. Vad är den i jämförelse med Katrina som nära nog utplånande hela New Orleans.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM