ÅSIKT

Varför inte visa kärlekens alla sidor?

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Förra söndagen presenterade ni ”Sommarens nya kärlekspar” och skrev: Vill du annonsera, välj mellan tio kategorier. Jag undrar varför ni inte har med en elfte kategori: partnerskap! Vill ni bara visa en sida av kärleken?

Love is för alla

Svar: Jag tror svaret är enkelt. Vi har inte tänkt tillräckligt. Kärleken är naturligtvis till för alla. Även i Aftonbladet.

Anders

Vad kostar kulturen och sporten?

Jag läser nästan dagligen kultursidan. De korta notiserna är ofta underhållande även om kulturjournalisterna inte riktigt förstått att kommunismen är död som idé. Dr Gormander är nästan alltid lysande.

Men, sedan kommer de som tror att deras egen obegriplighet gör dem till bättre människor, de introverta excesserna i kulturens finrum där läsaren uppenbart inte är tidningsköparna utan de andra i den så kallade kulturelitens kretsar.

Det gör mig irriterad då jag misstänker att deras bidrag till vård, skola, omsorg, rättsväsende och annat viktigt inte ligger på nivå med vad sådana som du och jag drar ihop till statskassan genom hederligt arbete i det kommersiella samhällets tjänst.

Därför en mycket enkel fråga. Vad är produktionskostnaden per läsare för en kultursida jämfört med exempelvis en sida sport?

Dan

Svar: Tack och lov kan jag inte svara på den frågan. Anledningen är helt enkelt att vi inte värderar våra texter på ett så krasst sätt.

Jag tycker du har en otäckt nedvärderande syn på kulturläsarna. Du förutsätter utan några som helst belägg att kultursidorna läses av ett fåtal arbetsskygga kommunister. Därför blir du naturligtvis besviken när jag nu avslöjar att cirka 15 procent av läsarna (cirka 60 000 personer) läser Aftonbladets kultursidor varje dag.

Anders

Är läsarna frustrerade sexmonster?

Som om det inte räckte- med all överdriven information om sex och otrohetsundersökningara som fullkomligt väller över oss i spaltmeter efter spaltmeter i alla möjliga blaskor, Aftonbladet framför allt. Nu ska vi dessutom ge oss in i att testa våra kunskaper i ett så kallat sextest!

Har ni inte fattat att det räcker nu, ni har gått för långt, det har blivit för mycket – ni är fixerade! Tror ni inte att läsarna är annat än en hög sexfrustrerade sexmonster som måste tillfredställas dagligen med allt snaskigt som ni bara kan komma på?

Eva

Svar: Sex- och samlevnadsmaterialet tillhör det mest lästa i Aftonbladet. Men du är säkert inte ensam om att tycka illa om dessa artiklar och undersökningar. Varför inte bara bläddra förbi det du inte tycker om och i stället lägga din tid på artiklar som intresserar just dig.

Anders

Medborgare ja – men aldrig svensk

Du skrev (5/8) att ”är man svensk medborgare så är man naturligtvis svensk”. Håller inte med dig.

Man kan bli svensk medborgare men man kan aldrig bli svensk, det måste man födas till. Jämför det omvända. Svenskar som flyttar till England, de är svenskar hela livet, inte engelsmän. Svenska missionärsfamiljer kan bo i generationer i Afrika men inte betraktas de som afrikaner när de kommer till Sverige. De är fortfarande svenska. Sedan finns det naturligtvis blandningar som är gränsfall.

Inge

Svar: Jag förstår inte skillnaden.

Anders