Politiker: Låt folk få köpa sex

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Fredrick Federley vill skrota sexköpslagen

Sexköp är en affärsuppgörelse mellan två vuxna människor.

Därför ska förbudet skrotas, tycker Fredrick Federley (C).

Vill skrota lagen Riksdagsmannen Fredrick Federley motionerar om att skrota sexköpslagen.
Vill skrota lagen Riksdagsmannen Fredrick Federley motionerar om att skrota sexköpslagen.

Riksdagsledamoten tycker att att sexköpslagen felriktad och skapad över huvudet på de prostituerade. Han anser också att debatten i Sverige är för onyanserad.

–? I Sverige framställs de prostituerade alltid som den lyckliga horan eller den söndertrasade heroinisten. Men allt är inte svart eller vitt.

Motionerar

–?Jag hade en skolkompis på universitetet som finansierade sina studier genom prostitution, i dag är han företagsekonom och mår hur bra som helst.

Fredrick Federley har nu lagt en motion om att skrota sexköpslagen som enligt hans åsikt bara förvärrat situationen för de prostituerade och drivit verksamheten under jord.

–?Ingen har hittills pratat med de prostituerade själva, frågat vad de tycker. Den forskning och de utredningar som gjorts har bara fokuserat på torskarna.

Försvarar förbudet

Fredrick Federley har många meningsmotståndare. EU-parlamentarikern Anna Hedh (S) jobbar aktivt för att exportera den svenska sexköpslagen.

–?Danmark, Norge, England och Rumänien har visat stort intresse för den svenska modellen. Sverige har lägst antal traffickingoffer i Europa, det visar att lagen fungerar, säger hon.

Publisert: