Debatt

S historieförfalskning känner inga gränser

Replik från Moderaterna om ny migrationspolitik

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

S sviker inte bara sina väljare, utan också alla dem som fastnat i ett djupt rödgrönt utanförskap, och som aldrig får en verklig chans att komma in i samhället. Makten framför allt, skriver Tobias Billström och Maria Malmer Stenergard.
S sviker inte bara sina väljare, utan också alla dem som fastnat i ett djupt rödgrönt utanförskap, och som aldrig får en verklig chans att komma in i samhället. Makten framför allt, skriver Tobias Billström och Maria Malmer Stenergard.

DEBATT

SLUTREPLIK. S kritiserade varje förslag till åtstramning av invandringspolitiken som den borgerliga regeringen lade fram. När människor hösten 2015 vällde in över Sveriges gränser, stod Stefan Löfven på Medborgarplatsen och sade att ”mitt Europa bygger inga murar”.

Nu skyller S allt på Moderaterna – trots att de själva inte lyfte ett finger för att strama åt svensk invandringspolitik innan krisen var ett faktum. Maken till lögnhalsar får man leta efter.

Det första Stefan Löfven gjorde som statsminister var att ställa sig bakom migrationsöverenskommelsen mellan de forna allianspartierna och Miljöpartiet. Och i regeringsställning har S förkastat varje förslag som skulle innebära mindre invandring.

Värst av alla var i vanlig ordning migrationsminister Morgan Johansson. När Moderaterna våren 2015 föreslog tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel, sade han att vi inte längre var människor.

Vi är de första att medge att vi borde lagt om invandringspolitiken tidigare. Men vi var i alla fall långt före S. Allt annat är lögn.

Det är också lögn att påstå att S nu driver igenom den politik de gick till val på. I maj 2018 sade S att ”den nya och mer restriktiva asyllagstiftningen ska ligga fast”. Sedan dess har de öppnat upp anhöriginvandringen och infört en ny gymnasielag.

I somras hade de chansen att göra upp med Moderaterna om en minskad invandring, men de sade nej. I stället ställde de sig bakom ett förslag som skulle innebära samma nivåer på invandring som i dag. En nivå som innebär att vi är sjätte största mottagarland i EU.

Nu, bara en månad senare, har de övergett även det. Nu vill de sy ett nytt migrationspolitiskt lapptäcke med Miljöpartiet – med vad som i praktiken innebär en total amnesti för unga vuxna män utan skyddsskäl, med ökad anhöriginvandring och nya skyddsgrunder.

S sviker inte bara sina väljare, utan också alla dem som fastnat i ett djupt rödgrönt utanförskap, och som aldrig får en verklig chans att komma in i samhället. Makten framför allt.


Tobias Billström, gruppledare (M)
Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson (M)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Migrationspolitik

LÄS VIDARE

DEBATT Löfven har lagt sig platt för Miljöpartiet

ÄMNEN I ARTIKELN

Migrationspolitik

Invandringspolitik

Maria Malmer Stenergard

Moderaterna

Morgan Johansson

Tobias Billström

Stefan Löfven