ÅSIKT

Ni fortsätter mörka nedskärningarna

Slutreplik från S om satsningar på välfärden

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Slutreplik från Tomas Eneroth och Fredrik Olovsson.

SLUTREPLIK. Anna Kinberg Batra fortsätter mörka sina nedskärningar i välfärden. I den replik hon överlåtit på Jessica Polfjärd och Maria Plass att underteckna utlovas exempel på att vi torgför felaktigheter om Moderaternas politik.

Men faktum är att de inte lyckas visa på en enda felaktighet i vår artikel. Hela upplägget från Moderaterna är i stället att fortsätta mörka sina stora nedskärningar.

Polfjärd och Plass hävdar också att Moderaterna vill satsa 60 miljarder kronor på välfärd och skola. Samma sak hävdade även Anna Kinberg Batra när hon presenterade Moderaternas förslag till statsbudget. Men när man läser de faktiska siffrorna i Moderaternas budget är det mycket svårt att hitta någon grund för påståendet.

Sammanlagt finns det åtminstone fyra miljarder kronor i nedskärningar som Moderaterna har utelämnat i sin redovisning av hur deras förslag påverkar kommunsektorns finanser.

Det finns nog inte många kommunalråd i Sverige som håller med om att nedskärningar på flera miljarder stärker deras möjligheter att upprätthålla en god välfärd och skola.

Samtidigt som moderaterna fortsätter sin skattesänkarpolitik med nedskärningar i välfärden som följd investerar den socialdemokratiskt ledda regeringen över 80 miljarder kronor i ett samhällsbygge som ger fler jobb, en bättre skola och minskade klyftor.

Den moderata politiken är fel väg för Sverige, och att medvetet försöka mörka det är inget annat än oärligt. Sverige och väljarna förtjänar bättre.


Tomas Enerothgruppledare i riksdagen (S)
Fredrik Olovsson, ordförande i riksdagens finansutskott (S)

ARTIKELN HANDLAR OM