ÅSIKT

Vilken verklighet lever du i, Kinberg Batra?

Replik från S om bilden av Sverige

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
Lena Rådström Baastad svarar Anna Kinberg Batra om Sverigebilden.
DEBATT

REPLIK. Anna Kinberg Batra vill ge sken av att hon företräder ett parti som vill skapa sammanhållning och trygghet när det i själva verket är deras politik som ökar klyftorna i Sverige. 

Det är anmärkningsvärt att en partiledare som säger sig veta hur Sverige faktiskt ser ut och vilka problem som behöver lösas samtidigt vill samverka med ett rasistiskt parti och är beredd att kasta in Sverige i en regeringskris. 

Det är sant att det går bra för Sverige, men Socialdemokraterna har aldrig påstått att vi inte saknar utmaningar. Jag vet inte vilken verklighet Anna Kinberg Batra lever i, men hennes debattartikel gör mig förvånad av flera skäl. 

För det första undrar jag hur hon kan ha missat att Socialdemokraternas partistyrelse så sent som i fredags presenterade riktlinjer inför kongressen med förslag om att alla som kan jobba ska jobba, en tryggare välfärd, hårdare tag mot brottslighet och en ansvarsfull migrationspolitik. 

I riktlinjerna är partistyrelsen tydlig: vi vill sätta stopp för den skattesänkarpolitik som lett till ökade klyftor i Sverige.

För det andra undrar jag hur det är ställt i det moderata lägret när deras ledare ena veckan sträcker ut handen till SD för att nästa vecka anklaga samma parti för att exploatera oro och skylla alla problem på invandrare. 

Att SD bygger hela sin politik på att spela på människors oro och svartmåla invandrare måste väl Anna Kinberg Batra ha känt till redan innan de gick ut i Fox News och andra internationella medier?


Lena Rådström Baastad, partisekreterare Socialdemokraterna


Häng med i debatten – följ Aftonbladet Debatt på Facebook.