Läsarna försvarar Mona

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

"Gör vad du vill på fritiden"

Medierådgivaren Paul Ronge rasar mot Sahlins Mallorcaresa. Han tycker inte att festfixaren Micael Bindefelds 50-årsdag är vad hon borde prioritera.

Nu får han kraftigt mothugg från Aftonbladets läsare.

– Mona betalar själv och åker bort över helgen. Hur f-n kan någon vilja förbjuda henne att åka på fest om hon nu har råd med det, skriver en arg läsare.

I går åkte Mona Sahlin med ett specialchartrat plan till Mallorca tillsammans med sin make och flera kändisar. Ett följe från Säpo fanns också med. Hon betalar själv för resan.

– Hon åker ner för att fira sin gamla vän sedan länge, säger Sahlins presschef Anna Helsén till Aftonbladet.se

Medierådgivaren Paul Ronge går till hårt angrepp på Mona Sahlin som han menar sviker sina uppgifter och ideal. Men Aftonbladets läsare slår tillbaka med kraft. I över 300 kommentarer debatteras Mallorcapartyt, och en majoritet av läsarna försvarar Sahlin med näbbar och klor.

– Mona Sahlin måste väl själv kunna välja vilka partyn hon åker på. Om det är ett privatplan eller inte är endast hennes sak eftersom hon själv betalar. Var istället glada att hon rör sig bland alla olika slags människor. I Malmberget har hon redan sina sympatisörer, vem vet hon kanske värvar en å annan till att bli sosse? Kyrkovalet brukar väl inte vara så intressant för de flesta sossar?, skriver en läsare.

Även borgerliga läsare håller på Sahlin

Till och med de som inte är socialdemokratiska väljare rasar mot den, som de menar, osakliga kritiken.

– Ja herregud, varför skulle Mona S få ha ett privatliv, ta ledigt från jobbet om hon har möjlighet och göra vad hon vill för sina egna pengar? Och nej, jag gillar inte Mona Sahlin, men detta är ju larvigt. Ska tidningarna göra ner henne, så hitta något riktigt/vettigt att klaga på och göra sensation av, skriver en läsare.

"Säpo-vakter har hon även hemma"

Några läsare menar att det är helt orimligt att man klandrar henne för att det kostar pengar med Säpo-vakter.

– Är väl skillnad på att ta ett privatplan och ett specialchartrat plan va? Hon åker ner en weekend på en 50-årsfest och betalar det själv..och? Säpovakterna skulle hon väl haft ändå även om hon vore hemma, eller?

Några läsare tycker att det är självklart att alla måste få ha semester oavsett om man är politiker eller inte.

– Men HERREGUD! Hon betalar ju själv! Vad är det för fel med det? Hur tänker ni? Såna där människor, toppolitiker oavsett färg, jobbar ju nästan dygnets alla timmar. Det nya avundsjuka Sverige?

Det finns även kritiska röster till Mona Sahlins resa, men de är i klar minoritet.

Aftonbladets bloggar
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN