ÅSIKT

Att den nya lagen är bra är det nog få som tycker

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Att förklara krig mot ungdomar mitt i en valrörelse var något av det dummaste en regering kunde göra. Det begrep nog varenda sosse, även om det rörde sig om olaglig nedladdning från internet. Nu tycks Thomas Bodström vara villig att ändra strategi, även om han låter lite sur och vresig. ”Redan förra året diskuterade vi en särskild avgift för alla bredbandsanvändare men då avfärdades det av alla andra partier. Men visst är jag beredd att hitta andra lösningar”, sa Bodström i Ekot.

Förhoppningsvis återkallar Thomas Bodström sina specialstyrkor från Säpo, försvaret och polisen som är utsända för att jaga allt från tonåringar till kulturchefer.

Att den nya lagen är bra är det nog få som tycker. Inte ens de drabbade kan vara för en krigsförklaring mot de ungdomar som de trots allt vill ska sprida och köpa deras alster.

Dessutom vore det på tiden att maktens höga herrar insåg att ungdomarna är långt före i den nya tekniken. Ta till er dessa kunniga ungdomar och sätt er själva på skolbänken. I dagsläget har ni inte en chans att hänga med i utvecklingen.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM