ÅSIKT

Här är fler åsikter om följderna av Jyllands-Postens publicering

Vi kan inte förstå hur helig Muhammed är

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Många av världens muslimer har gått i taket efter publiceringen av karikatyrerna av profeten Muhammed. Att nu Jyllands-Postens redaktör vägrar be om förlåtelse är patetiskt och dumt. Jag har varit lärare i många år i ett invandrartätt område. Tack vare detta har jag blivit mycket bekant med den muslimska och arabiska kulturen och dess värderingar.

Vet ni vem Muhammed egentligen är och vad han betyder för över en miljard muslimer världen över? Han är så helig att vi halvtroende i Sverige inte kan förstå det. Hur många i Sverige hade kännedom om att ansiktsavbildningar av profeten Muhammed är strikt förbjudna inom islam?

De publicerade bilderna är bara en extremt onödig och dum provokation. Och vi i Sverige måste respektera hur helig Muhammed är för muslimerna, och att det inte fanns någon som helst mening med att publicera bilderna. Våra fördomar beror i princip bara på okunskap. För att få ett bättre samhällsklimat måste vi inse varandras olikheter och framför allt religioner.

Björn Hagen, lärare

Vad säger Koranen om att bränna ett civiliserat folks ambassad?

Stig Östlund

Respektera andra

När så kallat vanligt folk kränker andra människor, kallas det för mobbning, men när ni journalister gör det, kallas det för yttrandefrihet.

Jag säger bara, respektera andra människor och andra kulturer.

Leif Petersson

Frys alla bidrag och bojkotta varor!

Det började med en bild och börjar gå åt ett helvete.

Vår och våra grannländers ambassader bränns ner till grunden och det enda vi gör är att se på. Det är dags att säga ifrån på skarpen. Vi kan ju alla börja med att bojkotta varor från dessa länder. Kan dom kan vi. Som svensk medborgare och skattebetalare kräver jag också att vi fryser alla bidrag till dessa länder, för på det sätt dom uppträder är man inte värd ett ruttet korvöre i bidrag. Satsa i stället pengarna på de länder där demokratin är nyckeln till frihet.

Rickard

Köp danskt!

Stöd Danmark, yttrandefriheten och demokratin. Gör det genom att motverka bojkotten mot danska varor. Gör detta som ett stöd för de danska företag som oskyldigt drabbas av den bojkott som startat efter Jyllands-Postens publicering av bilder på Muhammed! ?

Richard Svensson

Jag är stolt över att vara en svensk muslim.Tack svenskar för att ni är ett förståndigt folk!

Ikraam Hassan

Alla inlägg i debatten: