ÅSIKT

”Hoppas hon har tur med vädret”

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Från högtryck till lågtryck! Nu är hon avstängd väderflickan Tone Bekkestad från TV4. Anledningen är att hon vikt ut sig i grabbtidningen Slitz. Bilderna rimmar inte med vad vi på TV4 vill stå för, säger ansvarig chef Kinna Bellander.

Det ligger något i det. Tone Bekkestad ska prata väder och vara trovärdig i detta. Men samtidigt ska vi komma ihåg att gränsen för vad man får göra och inte göra tänjs hela tiden. Hon kanske tappade väderstrecken efter succén med Let´s Dance. Det var inte heller en särskilt seriös verksamhet. Redan efter det programmet tänkte åtminstone jag mer på Tango och eldiga latinska danser än på korta skurar.

Det finns en tendens att just väderuppläsarna börjar hotta upp sin person. Det är tendenser från USA där många väderuppläsare är oerhört populära. På SVT har vädergrabbarna eget band och sjunger om lågtrycken.

Tone Bekkestad har länge stuckit ut. I flera år har hon haft norsk nationaldräkt på 17 maj och respekterat präktigheten själv. Nu har hon kastat kläderna och fått tre månaders extra semester. Hoppas hon har tur med vädret.

Mejla oss: [email protected]

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM