Notera vad Alliansen INTE vill prata om

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Slutreplik från S och MP

Det mest intressanta med Alliansens replik på vår artikel är det de INTE skriver. Vår artikel handlade om effekterna av det sjätte jobbskatteavdrag som Moderaterna planerar. När vi nu får svar så undviker allianspartierna nogsamt att beröra det vår artikel handlade om. De dementerar inte att de vill sänka skatterna, de dementerar inte att kostnaden för ett sjätte jobbskatteavdrag motsvarar 21 000 arbetstillfällen i kommunal sektor.

I stället pekar de åt oss och säger ”Jamen NI då!”

Det är inte trovärdigt.

Alliansen har haft skattesänkningar som sin huvudsakliga politik de senaste två mandatperioderna. Man har sedan 2006 gjort ett tillfälligt stopp i skattesänkandet och det var valåret 2010. Motsvarande stopp för skattesänkandet gör man nu valåret 2014.

Moderaterna har dock fattat beslut om en jobbpolitik baserad på fortsatta skattesänkningar: Jobbskatteavdrag, sänkt bolagsskatt och borttagen värnskatt. En av valdebattens viktigaste frågor är därför hur detta ska finansieras. Om detta har Alliansen som vanligt inga besked.

Det stämmer dock att det finns en skillnad i svensk politik. Det handlar dock inte om skillnaden mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet, utan skillnaden mellan de fortsatta skattesänkningar som blir följden av en fortsatt alliansregering, och den politik för skola, jobb, investeringar och miljö som svenska folket efterfrågar.

Carin Jämtin

Partisekreterare (S)

Anders Wallner

Partisekreterare (MP)

Publisert: