Så växer Tobleronepolitiken på nätet

avJulia Skott

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Används i många bloggar

Det kom från ingenstans, men ordet "Tobleronepolitik" har snabbt etablerat sig på folks läppar och tangentbord. Begreppet exploderade över internet redan under tisdagen.

Det triangelformade chokladröret har länge använts som slagträ i diskussioner om Mona Sahlin i bloggar och kommentarsfält, men tillägget -politik är nytt.

Vid lunchtid på tisdagen gav en Google-sökning på ”Tobleronepolitik” några hundra träffar, alla pinfärska diskussioner om Odells ord och uttalande. Oavsett om man tyckte det var en bra formulering eller förkastligt så var alla bloggare tvungna att använda ordet, och siffrorna växte. På kvällen var det uppe i flera tusen resultat, och på onsdag förmiddag var det redan uppe i närmare trettio tusen.

Stort – och nytt – på bloggar

Bloggportalen knuff.se, som bland annat visar vilka ord som används mest i svenska bloggar, hade både Toblerone och Tobleronepolitik i topp. Försöker man få en trendgraf på ordet, det vill säga ett diagram över hur ordet använts de senaste 31 dagarna, får man däremot meddelandet att det finns för få omnämnanden för att kunna göra en vettig trendgraf. Ett ganska tydligt tecken på att ordet är nytt i den svenska bloggosfären och det svenska ordförrådet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Politik