CHATT: Hur klarar du de höga matpriserna?

Så tyckte läsarna – läs chatten i efterhand

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Maten är rekorddyr – och det blir värre.
Maten är rekorddyr – och det blir värre.

Matpriserna behöver stiga ännu mer, skriver Livsmedelsföretagen i dag på Aftonbladet Debatt. Hur mycket påverkar de höga priserna dig? Och klarar vi ännu dyrare mat?

Här kan du läsa chatten i efterhand.

Denna chatt är stängd.

 • Kristofer Forssblad-Olsson
  16 juni 202211.34

  Redaktör Aftonbladet Debatt

  Då avslutar vi chatten för den här gången. Tack alla ni som var med och tyckte till!

 • 16 juni 202211.31

  Jag är bara glad så länge jag klarar mig ekonomiskt. Men det känns mer när man bor ensam och har två pojkar i tonåren varannan vecka som äter mycket. Vi tränar och då blir det mycket matutgifter, men jag kommer aldrig sluta köpa det jag vill äta. Då får det bli mindre i plånboken istället..

  Maria84norman Maria84norman
 • 16 juni 202211.31

  Tyvärr är det ju så att alla konsumenter inte kan prioritera svenskproducert pga kostnaden. Och att ropa på mer stadsstöd är inte gångbart i längden. Det bidragen betalar konsumenten via skatt likväl.

  Christer
 • 16 juni 202211.29

  Till helt sjukt

  Samma här, väldigt nära bristningsgränsen =(att försöka få ihop bra nyttiga måltider, och det enda man har råd med är falukorv o pasta är inte lätt...

  Me
 • 16 juni 202211.29

  Det verkar som livsmedelsbranschen utgår ifrån att alla har 500.000kr i årsinkomst. Fortsätter detta så här så kommer vi ha både vanligt arbetande folk med låga löner och pensionärer som får leva på havregrynsgröt och pasta. Det är på tiden att lönerna för de lägre betalda jobben och fattig pensionärer får mer i plånboken.

  PER PETTERSSON
Publisert: