ÅSIKT

Ingenting är som det borde vara

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Samhället fungerar inte! Vi får dagligen åtskilliga bevis på detta. Det handlar om politiker som inte har några lösningar på samhällsproblemen. Långtidsarbetslösheten tycks vara här för att stanna, inte ens tjänstemännen på arbetsförmedlingarna tror på någon lösning. Sjukskrivna som inte får en vettig rehabilitering och som bollas mellan olika försäkringssystem och ofta slutar som socialfall.

Barn som mobbas till döds på sina skolor och den enda lösningen som skolministern har att ta till är att flytta mobbarna. Det är kanske enklast så när de vuxna och ansvariga i skolan inte förmår att ta sitt ansvar eller tvingas att ta sitt ansvar.

Sedan har vi toppstyrningen av samhället. Gamla maktstrukturer som bevakar sina positioner. En maktelit som lever i tron om att allt är som förr. Ett lysande exempel på detta är den oerhörda upprördheten från rättsväsende och polis över att JK vågat hävda att det finns brister i rättssystemet. Näringslivstoppar som anser att deras gamla industriföretag blivit hypermoderna it-baserade kunskapsföretag bara för att ett litet dataminne används i produktionen.

Tillbaka till gårdagen tycks vara framtidens melodi. Jag blir mörkrädd!

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM