ÅSIKT

”Glöm inte att skriva om klimatet”

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

För någon månad sedan lovade du att Aftonbladet skulle skriva jättemycket om klimathotet. Men det verkar ni strunta i nu. Denna viktiga fråga får inte glömmas bort.

Svar: Du kan vara helt lugn, Marianne, vi tänker hålla vårt löfte. Och jag håller med dig om att detta är en jätteviktig fråga. Därför har Aftonbladet tillsatt en speciell miljöreporter. Varje dag hittar du till exempel ”Klimatfrågan” i tidningen. Där svarar svenska politiker på hur de vill förbättra miljön. Och i veckan som kommer drar vi igång vårens stora?klimatsatsning. Jag kan lova dig att det blir intressant läsning.

Vad har stackars Britney gjort er?

Vad har Britney Spears gjort för att förtjäna all skit? Hon är bara en ung tjej som sjunger låtar, men av någon anledning verkar det ha högsta prioritet att skriva skit om henne. Varje dag, året runt. Förstår inte varför.

Svar: Britney är mycket populär bland våra yngre läsare trots att hon inte givit ut någon skiva de senaste åren.

Däremot lever hon ett ganska vilt liv med mycket fester, skilsmässa, nya män och annat som gör att hon hårdbevakas av många medier.

Men att vi bara skulle skriva skit om henne håller jag inte med dig om.

Ta lärdom av Svenska Dagbladet

Jag är intresserad av politik och läser flera ledarsidor varje dag. Men ibland har man ont om tid och hinner därför inte läsa allt man vill. Därför tycker jag Aftonbladet borde ta efter en del andra ledarsidor som gör en liten sammanfattning av den stora ledaren. Er systertidning Svenska Dagbladet är ett föredöme med denna service till sina läsare.

Svar: Jag tycker det är en idé som vi absolut ska ta till oss. Jag lovar att jag ska prata med vår ledarredaktion om det här önskemålet. För övrigt håller jag med dig om att Svenskan är duktig på detta. Även jag har ont om tid ibland och då är sammanfattningen av hela tidningen på sidan 2 i SvD utmärkt.

Lågt att betala för kändisfoton

Är det inte lite väl lågt att skänka bort tusentals kronor till den som snaskigast använder sin mobiltelefon och fotar kändisar och skickar in till er? Kan dom inte få vara ifred?

Svar:Läsare och allmänhet har i alla tider bidragit till innehållet i svenska tidningar. Att mobilerna nu också innebär att vi fått miljoner nya fotografer på gator och torg kan naturligtvis bidra till ännu bättre nyhetsbevakning. Det kommer hundratals bilder till 71 000 varje dag, bara ett fåtal har sådant nyhetsvärde att de publiceras.

Och att smygfota kändisar i snaskiga situationer utan att fråga kändisen först gillar jag inte.

Vem kan mest om svenskt väder?

Jag tror inte att SMHI är världsmästare på att spå väder. Men rimligen kan de väl mer om svenskt väder än det norska institut som ni nu har börjat använda.

Svar:Norrmännen utgår från precis samma väderkartor och datorunderlag som SMHI när de gör sina prognoser.

Anledningen till att vi nu bytt väderleverantör?är att vi kan få fler lokala prognoser och därmed ge er läsare en bättre service. Norrmännen har också lovat oss långtidsprognoser vid ett antal tillfällen under året. Det ska bli spännande att se hur de slår in.