ÅSIKT

Håll er till sanningen

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Sportbladet håller en klass för sig när det gäller sportjournalistik. Men jag uppmärksammade rubriken på er hemsida nyligen gällande en tv-intervju med Zlatan. Han får en fråga han inte vill svara varpå SVT:s fumliga reporter, stammar något om ”Eh...ok, vänta...hmm”. Zlatan står och väntar på en fortsättning, när den inte kommer avlägsnar han sig lugnt och stilla med kommentaren ”Min vän, leta du efter dina frågor”. Hur får ni det till ”Här flyr Zlatan från tv-intervjun”? Det är ju ljusår från sanningen.

Svar: Jag såg inte den tv-intervju som du hänvisar till. Men generellt håller jag med dig. Aftonbladet ska hålla sig till sanningen och inte överdriva eller förvanska i sin rapportering.

Varför fegar ni med folkpartiet?

I Aftonbladet har vi dagligen fått läsa om socialdemokratiska s k affärer.

Rena kampanjer har drivits mot bl a Freivalds och Lars Danielsson. Göran Persson har fått stå vid skampålen för att han förverkligar sin dröm om lantliv. Skitsaker har av Mellin, Gröning och Gerdin förstorats upp till gigantiska proportioner. Det finns exempel på rubriker som ”Danielsson ansvarig för tsunamikatastrofen” och Persson stora, men långt ifrån vräkiga, hus beskrivs som ”herrgård” trots att den troligen är betydligt billigare än familjen Reinfeldts villa i attraktiva Täby.

Däremot, när en av vår tids absolut största skandaler inträffar, när mycket högt uppsatta folkpartipampar, på ett organiserat sätt under lång tid, utnyttjar information som är överkommen på grovt kriminellt sätt samtidigt som man hycklande på valplakat pratar om kamp mot fusket, då håller gänget på Aftonbladet käften.

Om jag vore i Gerdins skor skulle jag dag för dag ha artiklar om spionskandalen och kräva de svar som vi i ett demokratiskt land har rätt att få och det nu, innan Reinfeldt bildat regering och högerpressen tystat ned tidernas största politiska skandal. Gerdin lyckades ju knäcka Danielsson men varför fegar han ur nu?

Svar: 1. Vi har inte haft rubriken ”Danielsson ansvarig för tsunamin”. Den måste du ha läst någon annanstans.

2. Tyvärr måste jag göra dig besviken. Reinfeldts mexitegelkåk i Täby är betydligt mindre än Perssons nybyggda hus med två flygelbyggnader och stora mark/skogsområden.

3. Vi har inte släppt folkpartiskandalen. Vi har skrivit sida upp och sida ner om denna affär som nu är föremål för polisutredning. Och mer kommer vi att skriva, var så säker.

Ni måste ha mer nyheter från Kosovo

Aftonbladet är en helt klart bra tidning. Några kanske tycker att det är för mycker reklam och popups men självklart vill ni tjäna pengar på nåt och nyhetsportalen är ju gratis. Men varför skriver ni så lite om Kosovo. Det pågår förhandlingarna i Wien och Europa är på väg att få ett nytt land och många vet inte ens om det. När Kosovos president dog så var ni nog dom sista som var ute med nyheten.

Svar: Du har helt rätt. Självklart borde vi vara bättre på rapporteringen om vad som händer på Balkan. Vi får skärpa oss.