ÅSIKT

Suck ... Tänk att jag alltid har rätt

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.
DEBATT

Å vad jobbigt det är att alltid ha rätt. Ni anar inte vilken pärs det innebär. Det är knäckande också. Ta bara nu senast när jag skrev om Vattenfall och elpriserna. Vad som än händer, skrev jag, kan vi räkna med att elpriset stiger.

Samma dag får jag en replik från Vattenfalls Hans von Uthmann som är vice vd och chef för Vattenfall Norden. Du har rätt, skriver han! Gud så jobbigt! Drömmen vore att han sagt att jag verkligen är ute och cyklar och att Vattenfall planerar en rekordsänkning av elpriserna till våren.

Senare skrev jag att rovdjursutredaren Åke Pettersson var jävig. Då svarade miljöminister Andreas Carlgren att han inte utsett honom som utredare. Båda är ju centerpartister och det kanske var därför han reagerade blixtsnabbt.

Men jag menade mer att han var jävig för att han är medlem i Jägarförbundet och LRF. Där hade jag ju rätt. Sorgligt. Det hade varit mycket bättre med en opartisk rovdjursutredare. Jag har ju också skrivit så många gånger om att Sverige inte får folkomrösta om det nya EU-fördraget. EU-minister Cecilia Malmström ger mig hela tiden rätt. Bedrövligt är ordet.

Å snart är det nytt år. Det är väl ingen som säger emot där heller.

Lotta Gröning

ARTIKELN HANDLAR OM