På fredag är det den trettonde

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

I går ökade bensinpriset, flera banker höjde räntan, antal arbetslösa blev fler och inflationen bara stiger. Riksbanken är orolig och flaggar för fler ränteökningar. Det är med andra ord inte så kul längre när det gäller landets ekonomi. Lägger vi dessutom till att börsen dyker och experter varnar för en ryckig börs i sommar finns nog anledning till oro.

Det är kanske logiskt? Tillväxten kan inte öka i det oändliga, förr eller senare slår bromsarna till vare sig vi vill det eller inte. Redan har klimatet protesterat. Det försöker många fortfarande blunda för eller låtsas som om etanolbilen är lösningen på växthuseffekten. Regeringen ger ju bidrag till alla som köper miljövänliga bilar.

Regeringen ger bidrag till mycket. I Rosenbad finns det pengar och alla samarbetspartierna ser till att få sina vallöften förverkligade. Skattesänkningar och vårdnadsbidrag är på tapeten. Folkpartiet får sina betyg från ettan. Och på fredag är det den trettonde?…

Det är inte så kul direkt. Jag undrar vad Anders Borg tänker. Ordning och reda i ekonomin har varit något av hans grej. Men i det här läget räcker det knappast med att jaga fuskare i socialförsäkringssystemen. De är ju inte så där väldigt många. Nu krävs det nya grepp för att inte skutan ska sjunka.

Lotta Gröning

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN